Парламентът представи кандидатите за омбудсман

  • 30 юли 2015 10:15

  • 2084
  • 1
Парламентът представи кандидатите за омбудсман
©

В пленарна зала бяха представени кандидатите за омбудсман.

Припомняме, за поста се борят досегашният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет и социалистката Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Номинацията на Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет бе представена от зам.-председателя на ПГ на Реформаторския блок Корман Исмаилов.

По думите му Пенчев е успешен омбудсман, опитен юрист, достигнал върховете на съдебната система със своите професионални и човешки качества, запазил своето име, доказал своята балансираност и всеотдайност в работата.

Всички доклади на настоящия обществен защитник са били приети с пълна подкрепа и одобрение за това, което върши тази институция, категоричен бе Исмаилов, според когото по времето на Пенчев институцията на омбудсмана е станала познаваема и близка до българските граждани.

Кандидатурата на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на бе представена от председателя на столетницата Михаил Миков.

Социалистът изтъкна, че Манолова е била народен представител и в управляващо мнозинство, и в опозиция, и е видяла и едната, и другата страна на управлението, изключително активна била в защита правата на гражданите.

По нейна инициатива бе създадена парламентарна комисия за работа с гражданското общество, припомни Миков.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на има една изключително качество - независимост, отбеляза Миков и допълни, че ако бъде избрана, Манолова достойно ще оправдае избора на Народното събрание.

Разисквания по двете номинации нямаше. Гласуването ще е тайно от 10.30 до 11.30 часа в зала "Запад" на Народното събрание.

Последвайте канала на

2084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рони

2015.07.30 | 19:30

1
Мая Манолова е по-силният кандидат! Качествата и изпъкват пред тези на Константин Пенчев!

Добави коментар

Водещи новини