Първанов: АБВ ще има само един подпис при входирането на новия проект за конституционни промени

  • 24 юли 2015 09:28

  • 2082
  • 3
Първанов: АБВ ще има само един подпис при входирането на новия проект за конституционни промени
© Булфото

Знакът, даден с подписа на председателя на групата, означава, че ние оставаме в дебата и в усилията за промяна на конституцията.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. "АБВ ще има един подпис в тази листа, освен ако нещо не се наложи и не достигат един-два подписа, но това вече е въпрос на технология", обясни Първанов.

Той каза, че е възможно на първо четене АБВ да гласува "за". "Но със сигурност на второ четене, когато става дума за третия пункт за това разпределение на колегиите, ние ще бъдем против, ако нещо не се случи дотогава. Самият факт, че се прави успоредно с подписката питане до Конституционния съд в тази част, идва да покаже, че вносителите не са уверени, че се прави нещо редно", смята лидерът на АБВ.

"Ние сме противници на това "политкомисарите" - тези, които политиците избират в съответните колегии, да доминират или, както е в случая, да имат възможността да блокират прокурорската квота. За мен това не ускорява реформата, по-скоро я задържа", каза още Първанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2082 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.24 | 22:28

3
Всичко ще подкрепите за пари, дори и с ДПС ще управлявате.
Саси

2015.07.24 | 22:28

2
Първанов много се изложи. Да беше дал всичките гласове, защото знаем, че накрая ще го направи....винаги така прави...
А като си помисля ...

2015.07.24 | 22:27

1
Само като си спомня, че гласувах за този народен ПРЕДАТЕЛ! За президент имам предвид. НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА! И СМЪРТИ ПРИСЪДИ!

Добави коментар

Водещи новини