Христо Иванов: В предверието на конституционна промяна сме

  • 17 юли 2015 21:32

  • 1842
  • 3
Христо Иванов: В предверието на конституционна промяна сме
© Булфото

Не мисля, че някога сме "вадили томахавките" с главния прокурор. Беше се създало напрежение. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Протестите пред Съдебната палата показват желанието на хората за реформи. Демонстрациите показаха, че у хората има усещане за загуба на посока. Радвам се, че успяхме да излъчим сигнали съвместно с главния прокурор, че посоката я има, добави той.

С главния прокурор отдавна сме се разбрали, че реформа на модела на съдебната система трябва да има. Срещата ни днес беше напълно рутинна, беше част от един продължаващ диалог. Доволен съм, че има успокояване, оттук нататък решението е в полето на парламента. Хубаво е и че от самото начало имаме подкрепата на премиера, заяви правосъдният министър.

По думите му в пакета законопроекти за промяна на Конституцията най-важният момент е разделянето на Висшия съдебен съвет на две. Това е важно, защото ВСС е органът, който задава тона на съдебната система. Той е ключът към решаването на проблемите, посочи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Той заяви, че правителството работи на много широк фронт по отношение на съдебната реформа. Работим за цялостна модернизация на съдебната система, каза министърът на правосъдието.

Фактът, че имаме подкрепата на премиера ми дава голяма надежда, че реформата ще се случи. Никога не съм си представял, че ще сме в предверието на конституционна промяна. Имаме подкрепа от Европа, имаме и подкрепата на партиите, макар че там има някои конюнктурни моменти. Уверен съм, че следващата седмица рационалността в парламента ще надделее. Мисля, че пакетът законопроектът за промени в Конституцията ще бъде приет на първо четене, заяви още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той остави без коментар въпроса дали очаква това да стане с гласовете на ДПС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1842 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.19 | 13:07

3
ЕДИН ПРОВАЛЕН МИНИСТЪР, ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК И ПОПУЛИСТ КАТО БОЙКО БОРИСОВ
Гостенин в Родината си

2015.07.19 | 13:07

2
Мишок
Ученика

2015.07.18 | 14:21

1
Преоблякъл се Илия погледнал се пак в тия!

Добави коментар

Водещи новини