Ненчев: Спестяваме 30 млн. лева разходи до края на годината

  • 17 юли 2015 18:33

  • 2068
  • 4
Ненчев: Спестяваме 30 млн. лева разходи до края на годината
©

Днес проведохме непринуден и съдържателен разговор с Менда Стоянова и тя остана много доволна от цифрите, които й представих. ВМА има 17 млн. лева по-малък разход до този момент, добавяме и тези, които ще спестим за администрацията в армията. 30 млн. лева ще бъдат спестени от ведомството до края на годината. Това каза министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в предаването "Още от деня" по БНТ.

Военните обучения имат за цел да поддържат високия боен дух и да тренират нашите военни, увери той. "Получих много добри отзиви за базите, организацията и подготовката ни", каза Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Според него с темата се спекулира политически. Той уточни, че всички учения се планират до 1 октомври предната година. "За да бъда безкрайно ясен до края на годината ще имаме общо 78 учения. 14 танка ще бъдат разположени в България, за да участват в тези учения и в края на годината ще се заминат. Този шум се създава от заинтересовани лица, не съм отказал среща на никого. Безпокои ме позицията на някои политици, които говорят само за Русия", призна военният министър.

По темата за ремонта на "Миг"-овете ни, министър Ненчев каза: "Имам категоричната подкрепа на премиера, че ще направим всичко възможно да постигнем състоянието на авиацията, както преди 20 г. Изключително благодаря на премиера за подкрепата, която ни дава. Ще направя всичко възможно, за да прозрачното разходване на средства на данъкоплатците". Ненчев бе категоричен, че ще бъде обявен конкурс и най-изгодната оферта ще бъде одобрена.

Военният министър разкри, че темата за подкупа за него е приключена. "Изключително трудно се доказват твърденията за предлагане на подкуп. Имах две възможности или да приема и да бъда подведен под отговорност или да откажа и да оповестя, както и направих".

По повод твърденията, че руски шпиони заплашват националната сигурност на България, министърът каза, че има вероятност изнесените факти да са истина, тъй като са цитирани от много авторитетно издание. Ненчев увери, че не храни никаква омраза към руския народ и допълни, че не желае да подхранва конфронтация. "Желанието ми е да спазваме ангажиментите си към Алианса".

По повод острите критики срещу него от страна на АБВ, военният министър каза: "Не се смущавам от критики към мен, това е практика в демократичната държава. Няма да влизаме в задочен спор с Георги Първанов".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2068 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.22 | 07:07

4
TOQ DIVAK ZASHTO NE E OSUDEN !!!!PEDERAST

2015.07.22 | 07:07

3
Наше момче, от Кукорево е.

2015.07.22 | 07:06

2
Ненчев от с. Кукорево, обл. Ямбол в казармата си бил от трудови войски с циганите - кирка и лопата са били в ръцете ти две години да те питам като специалист че ще копая външен кенеф в двора колко длибок и колко широк изкоп трябва Ненчев селяндур ?

2015.07.19 | 10:51

1
състоянието на ВВС от преди 20 години тоест ще имаме 400 самолета но надали по точно ще купим 35 годишни самолети Ф-16 за 700 милиона долара онези който Румънците отказаха е били много стари

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини