Манолова: Да съм омбудсман е продължение на каузата на моя живот като адвокат

  • 17 юли 2015 17:22

  • 2052
  • 10
Манолова: Да съм омбудсман е продължение на каузата на моя живот като адвокат
©

Избирателят ме е поставил в близост до социалното неравенство. Затова искам да се посветя на решаването на проблемите на хората чрез институцията, която олицетворява омбудсманът на Република България. Това е кауза, която си заслужава да се посветиш на нея. Това каза депутатът от "БСП лява България" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Аз защитавам граждански каузи, както в този, така и в предишния парламент. В тази си роля на активен парламентарист общувам с много хора и организации. Те ми намекнаха, че бих могла да се справя с тази роля, призна маноплова.

Според нея само чрез законодателство на могат да се решат проблемите на гражданите. Гражданите имат нужда от защита и намесата на омбудсмана. Институцията натрупа самочувствие и сега тя има нужда от нова енергия, от активен представител, който сам да отива при проблемите и да ги решава. "Имаме нужда от активен омбудсман, който трябва да отива при проблемите на място", посочи Манолова.

Тук водещата я прекъсна, с думите, че изглежда твърде мотивирана и убедена, че ще бъде избрана, че това буди съмнение за договорка. Манолова отрече с коментара, че тази тема вече е с изтекъл срок на годност, защото управляващите са получили желаната подкрепа от другите партии в НС.

"Аз съм един от първите парламентаристи, които подкрепиха съдебната реформа. Дори убедих собствената си парламентарна група да подкрепят съдебната реформа. Тя няма алтернатива и се очаква от магистратите, които искат да изчистят името си. Дори и да не се случи промяната в Конституцията съдебната реформа ще се случи. Аз говоря от свое име. Вярвам, че всички искаме да се промени съдебната система. Това е тясно свързано с функциите, които ще изпълнява омбудсмана. Гражданските каузи нямат партиен цвят. Аз съм сигурна, че мога да защитавам гражданите", увери Манолова.

"Тук предизвикателството е да излезеш от рамките на партията и да работиш за гражданите. Моят плюс е в това, че хората ме познават добре". На въпрос, сигурна ли сте, че всички от БСП ще гласуват за вас, Манолова каза: "Да, но техните гласове не са достатъчни. Някои представители на ГЕРБ вече ме подкрепиха. Много трудно мога да подведа народните представители, защото ме познават много добре. Моята енергичност и отдаденост на каузи, трябва да избягат от това да разсъждават тяснопартийно. Това е продължение на каузата на моя живот като адвокат. Дали ще го оценят не знам".

Водещата посочи, че черни петна като аферата "Костинброд" и протестите няма да се забравят от хората и винаги ще й го припомнят. Мнолова увери, че  е защитавала каузите на хората и на партията си, като допълни, че нищо не е на всяка цена. "Хората, които ме познават най-добре ще решат дали да ме подкрепят. Истинската битка ще започне, ако бъдат избрана за омбудсман", завърши тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2052 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Bill

2015.07.22 | 23:36

10
Каузата на живота на всеки комунист е да не работи и да краде.
Умник Гюро

2015.07.22 | 23:36

9
Майо, ти си адвокат на Хуя на братя Галеви... Това е единствения занаят, който умееш, нещастна куrво!

2015.07.19 | 14:41

8
А БОЙКО КАРИЕРАТА СИ НА КАКВО ПРОДЪЛЖИ КАТО СТАНА ПРЕМИЕР?
Рони

2015.07.18 | 22:45

7
Мая Манолова е възможно най-добрата кандидатура и предложение за омбудсман. Би се справила отлично, защото наистина умее да отстоява правата на хората и да се бори за кауза в името на гражданите!

2015.07.18 | 20:08

6
Майче,жалко е да се хвалиш сама,всички знаем какво представляваш,дори не си струва труда да те обижда човек.
Дезинфектатор

2015.07.18 | 20:08

5
Червен кюстендилски инсектицид!

2015.07.18 | 20:08

4
Манолова е добра кандидатура, ще я изберат хората.
aaa

2015.07.18 | 20:07

3
darta brabtia .

2015.07.18 | 20:07

2
Мдаа за Мая е важно да пише в досието и - "Зам. председател на НС" - нищо че върна държавата десителития назад с костинбродския преврат. Да пише "омбудсман на републиката" - нищо че ще защитава само кюстендилските комунисти... Много нагла...

2015.07.18 | 12:37

1
Тази партия спешно се нуждае от тотална дератизация !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини