Ген. Атанасов: БСП и ДПС ще подкрепят конституционните промени

  • 15 юли 2015 18:25

  • 1741
  • 4
Ген. Атанасов: БСП и ДПС ще подкрепят конституционните промени
©

Не е изненада очакването на Брюксел за радикални реформи в съдебната система. От РБ сме убедени, че подкрепата за конституционните промени ще бъде постигната и с гласовете на БСП и ДПС. Оптимист съм, защото имахме конструктивна среща, въпреки негативните наслагвания през годините. Ще имаме и нова среща. Това каза депутатът от РБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност в НС ген. Атанас Атанасов в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Отлагането на реформата във времето крие големи рискове. Това трябва да е държавен приоритет. Политиците трябва да имат съзнанието каква част от българското общество иска съдебна реформа. Това не означава, че си променяме оценките за задкулисието и кадруването в съдебната система", изтъкна Атанасов. Според него е необходимо да се направи още една среща с БСП, защото техните аргументи са различни от тези на ДПС.

Попитан дали ще се договорят с АБВ за подкрепа за съдебната реформа той заяви: "От РБ сме доказали, че сделки не правим. Имаме правителствена програма и няма да се отметнем от ангажиментите, които сме поели. АБВ също подписаха това споразумение за подкрепа на правителството", напомни Атанасов.

"Искам да насърча всички, които стоят зад законопроекта на финалната права да осигурят гласовете, които са необходими", допълни Атанасов. "Не приемам аргументите на АБВ, защото са несъстоятелни".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1741 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Рони

2015.07.16 | 18:02

4
БСП ще подкрепят законопроекта тогава, когато се уверят, че той е в полза на обществото, а не в полза на политически задкулисни игри, по сценарий на Герб и Борисов!
ВАЛЯ

2015.07.16 | 18:02

3
Нека атанасов да каже в коя генерал щабна академия е завършил кога и с каква дисертация какъв чин му е присвоен в противен случай по българските е световни закони няма право на генералски чин

2015.07.16 | 18:02

2
За пръв път злобното гномче Танас да има преобладаващо позитивно изявление.Р.Ралин бе написал : "Радоя,Радоя - ти ли направи завоя, или те седнаха на твоя ".Търсете аналогията.

2015.07.16 | 06:24

1
Кой ги брои за живи тези от камерната партийка БСП ?? Като няма да гласуват , да вървят на Мачу си Пикчу !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини