ВМРО възразява срещу опитите да бъдат спасени незаконните цигански постройки в Гърмен

  • 14 юли 2015 11:30

  • 1947
  • 8
ВМРО възразява срещу опитите да бъдат спасени незаконните цигански постройки в Гърмен
© Булфото

Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) „бил решил“ да не бъдат премахвани незаконните цигански постройки в квартал Кремиковци, село Малчево, община Гърмен. Това се посочва в позиция на ВМРО по повод писмо до българското правителство, изпратено от секретаря на отделението на ЕСПЧ в Страсбург.

Категорично възразяваме местната администрация и държавната власт да се съобразяват с това „писмо“ и да отлагат възстановяването на законността и спазването и прилагането на българските закони еднакво за всички български граждани, категорични са от ВМРО. Според ръководството на партията въпросното писмо има пожелателен характер и няма силата на юридическия термин присъдено нещо. Намираме размислите на анонимни чиновници, изложени в епистоларна форма, за неинформирани и несъотносими към ситуацията в България.

Настояваме това писмо да бъде прието за сведение, а процедурата по премахването на незаконните постройки да бъде довършена, посочват още от партията на Красимир Каракачанов. Твърдим, че спирането на премахването на незаконните постройки в циганските катуни, на основата на това писмо, ще представлява дискриминация спрямо правата и законните интереси на останалите български граждани. Особено на тези, на които са били премахнати незаконни строежи, продължава позицията на ВМРО.

Припомняме, че грантовите правозащитници използваха точно същия метод, за да спрат премахването на незаконни цигански постройки в квартал „Баталова воденица“ в столицата. В резултат на това и днес български граждани не могат да ползват своя законна частна земя, за която плащат данъци, защото е окупирана от незаконно построен катун.

Чрез своя член в Европейския парламент Ангел Джамбазки ВМРО ще се обърне към Европейската комисия и ЕСПЧ с питане относно дискриминацията по етнически признак над български граждани, чиито имоти, права и законни интереси са нарушени заради съществуването на циганските катуни. Заставаме твърдо зад исканията и справедливия протест на жителите на община Гърмен срещу узаконяването на беззаконието.

Настояваме незаконно окупираната от жителите на катуна земя да бъде освободена, заявяват още от партията. Предлагаме на авторите на това искане към ЕСПЧ нагледно да ни покажат пример за интеграция и да оправдаят милионите евро, които „усвоиха“ за фалшива „ромска интеграция“. Нека поканят обитателите на незаконните постройки в катуна над Марчево да поживеят при тях на домашните им адреси, завършва позицията на ВМРО.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1947 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.07.14 | 22:10

8
ако има заводи и фабрики да ги натиснем да работят а то за нас няма работа за това вън от БГ да се изчисти страната

2015.07.14 | 22:10

7
bravo na vmro da badat po nastoqtelni v zashtita na balgarskoto naselenie
Комунист

2015.07.14 | 16:42

6
Да събаря ме църкви и джамии ,да строим заводи
Комунист

2015.07.14 | 14:30

3
Всички ще работим в заводите,защото ни всички сме работници и нашия баща е другарю Сталин

2015.07.14 | 14:29

2
Е па мангусите ли ша бачкат в тия заводи? Те са некадърни и ще ги окрадат още при приемането на работа?Тогава кво шъ правим?

2015.07.14 | 16:42

5
ВМРО пак ще направят сделка с дявола и нищо няма да излезе от тяхното начинание!

2015.07.14 | 14:29

1
i kat gi suborat tiq mangali kvo da gi pravim

2015.07.14 | 14:34

4
Много просто - ще ги накараме да работят.Толкова пустеещи земи има.Хем тогава ще се трудят и ако крадат, няма какво да ядат!

Добави коментар

Водещи новини