Бъчварова: Установени са нарушителите при инцидента в Лом, конфликтът е овладян

  • 17 юли 2015 14:23

  • 2040
  • 4
Бъчварова: Установени са нарушителите при инцидента в Лом, конфликтът е овладян
© Булфото

Нарушителите при инцидента в Лом са установени, конфликтът е овладян. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя добави, че няма опасност за пострадалите, а МВР следи дали ще се развие напрежение в града. Жандармерията е там, защото такива са указанията - където има напрежение, да има по-засилено полицейско присъствие, обясни вицепремиерът концентрацията на полицейски сили в Лом. Тази сутрин двама души са били ранени там при стрелба с въздушна пушка, когато петима младежи от ромски произход са се прибирали от сватба, според информация на национална телевизия.

Във връзка с промените в конституцията, които НС трябва да гласува и предложението на ДПС да бъдат отложени след местните избори заедно със съдебната реформа Бъчварова посочи, че според нея няма причина гласуването да бъде отлагано за по-късно. Това не е въпрос към коалиционната политика на правителството, а по-скоро към работата на НС и депутатите ще решат кога да бъдат гласувани тези текстове, подчерта вицепремиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2040 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.02 | 00:26

4
i kato si tragne zandarmeriqta horata shte ziveqt v strah trebvat strogi merki sreshtu ciganite da ne smeqt da vlizat po domovete na horata

2015.07.18 | 11:51

3
И до тука всичко приключва.Ще им издърпаме ушите до следващия път.

2015.07.18 | 11:45

2
къде е бхс на сорос да защити БЪЛГАСКИТЕ граждани, не само циганите?

2015.07.18 | 11:45

1
тя добави, че няма опасност за пострадалите... колко съм притеснен за ромиту сърцето ми се къса....

Добави коментар

Водещи новини