Йотова: Съдебната реформа няма как да е част от споразумението за приемането ни в Шенген

  • 13 юли 2015 18:30

  • 1372
  • 2
Йотова: Съдебната реформа няма как да е част от споразумението за приемането ни в Шенген
©

Кандидатите за кметове на БСП ще бъдат представяни един по един в отделните общини. Кандидатите ни се определят след вътрешно гласуване. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна е кандидатът на БСП за кмет на Варна. Това каза евродепутатът от "БСП лява България" Илияна Йотова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Всяка една местна организация има право да прави местни коалиция, разрешава го и законът. Включително и с АБВ, допълни евродепутатът. "Ние ще дадем свобода на местните ни структури да решат сами", увери тя.

Тук водещият цитира думите на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, който се оплака, че му е по-трудно да се срещне с председателя на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, отколкото с президенти, когато е бил държавен глава. "Ще помогна на г-н Първанов да се срещне с г-н Миков, обеща Йотова.

Гостенката коментира и съдебната реформа на правосъдният министър Христо Иванов. "Имам усещането, че законът зацикли. Имам представа какви са аргументите за съдебната реформа на правосъдния министър. На срещата ни с Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и ни бе разяснена реформата и бе потърсена подкрепа", обяви Йотова.

За нас е важно не да се кадрува в правосъдието, а да има качествено и справедливо правосъдие, за което настояват от Брюксел.

Преди малко влизайки видях репортаж от посещението на вицепремиера Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в Холандия. Думите й ме изумиха. Тя коментира, че страната била наш съюзник за Шенген, защото е повярвала в нашата съдебна реформа. Това е нелепо, при положение, че още нямаме приета съдебна реформа. Освен това недоумявам как може български политик да не постави въпроса за двойния стандарт, който се предявява към страната ни. Съдебната реформа не е част от споразумението за приемането ни в Шенген", категорична беше Илияна Йотова.

Холандия зае по-резервирана позиция срещу нас. Като българи пропуснахме много златни мигове, посочи тя. Въпреки това Йотова пожела успех на вицепремиера Кунева в процеса на тези преговори, които определи като изключително тежки.

Евродепутатът отбеляза, че започва една непочтена кампания срещу страната ни в лицето на Германия и Франция. Едва ли не България е пътят на джихада към Европа. Мисля, че по тази тема българското правителство трябва да влезе в правомощията си.

"Надявам се в четвъртък колегите да гласуват доклада за квотното разпределение на бежанците. Има страни в Европа, които са подложени на много силен натиск и там не бива да бъдат вкарвани нови бежанци".

По темата за омбудсман на страната, Йотова коментира: "Търговия със съдебната реформа и Конституцията няма да има, дори заради Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Надявам се да бъде избрана за нов омбудсман, защото ще се справи, увери Йотова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1372 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123123123

2015.07.14 | 12:11

2
абе стига с тази конституция.и нея ще промените и пак ще е същото да не стане и по зле.има си добри закони стига да се изпълняват.проблема в съдебната система не е конституцията ,проблема е в мафията.неможе ти да убиеш дете на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА и да те осъдят на 4 години.и като променят конституцията ще бъде осъден на 24 години.пак ще е същото.оправяне има всички прокурори съдии навън и на тяхно място млади кадри некоромпирани и за не повече от 5-6 години и пак смяна.само така се оправят нещата

2015.07.14 | 07:37

1
Всички онези власти, които произтичат от конституцията се определят като учредени. Това означава, че техният правен статус и техните правомощия са установени по конституционен ред и следователно се явяват ограничени власти! Бойко няма право да променя конституцията! Да свика "ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ"!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини