Да се повиши контролът върху издаването на документи за инвалидност иска Калфин

  • 10 юли 2015 17:25

  • 2226
  • 1
Да се повиши контролът върху издаването на документи за инвалидност иска Калфин
© Булфото

Контролът върху издаването на документи за инвалидност и правото за получаване на пенсия на това основание трябва да се повиши, заяви в Долни чифлик вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, цитиран от БТА.

По думите му се обмисля вариант да бъде създаден още един тип комисии, освен лекарските. Според вицепремиера идеята е те да бъдат медикосоциални и да разглеждат случаите след произнасянето на лекарите. В момента контролът е недостатъчен и нещата се проследяват само по документи, посочи вицепремиерът.

Според него създаването на новите комисии ще доведе до решаване на много от настоящите проблеми в системата. Той посочи, че създаването на новите звена няма да доведе до ограничаване на правата на хората с увреждания и те ще разчитат на пенсии и помощни средства както и в момента.

За споровете около предложенията за промени в конституцията Калфин посочи, че той персонално няма гласове в парламента, за да бъде обвиняван, че е за запазване на статуквото. Вицепремиерът каза, че са нужни още дискусии какви корекции в законодателството са необходими.

По думите му предложените в настоящия момент промени в конституцията ще доведат до "смяна на персони във Висшия съдебен съвет, а не до реална реформа в системата на правосъдието". Според Калфин АБВ е единствената партия, която има свой законопроект за промени в закона за съдебната власт, чрез които да се постигнат реални резултати.

В Долни чифлик министърът на социалната политика посети няколко социални заведения. Сред тях е и нов Център от семеен тип, изграден в рамките на проект за устойчива деинституционализация на деца с увреждания.

Центърът е създаден със средства по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 527 668 лева. Той вече предоставя услуги на 12 деца и младежи, като има възможност в него да бъдат настанени още двама.

Последвайте канала на

2226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мушето от израел

2015.07.21 | 23:49

1
този евреин много ни кефи и работи много за нашите интереси(циониски).

Добави коментар

Водещи новини