Миков: Категорично БСП не е виновна за фалита на КТБ

  • 09 юли 2015 08:24

  • 1126
  • 4
Миков: Категорично БСП не е виновна за фалита на КТБ
©

Големият въпросът за Гърция сега е какви отстъпки могат да направят сега те и кредиторите. Години наред се даваха заеми, а цялата тежест в момента отива върху данъкоплатеца. Това заяви в студиото на БТВ предаседателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно на въпрос за случващото се в южната ни съседка.

"Гръцкият случай е сигнал за Европа, но и за всички останали. Тя трябва да стане по-социална. Мисля си, че преговорите все пак вървят добре", продължи той. "Интересно защо, въпреки че положението в Гърция е тежко, българи продължават да ходят да работят там, а гърци не идват у нас?", попита Миков.

Според него все още има среда за политически консенсус. Относно загубите за българския бизнес след кризата в Гърция, Миков каза: "България трябва да бъде подпомогната от Европа, ако наистина Съюзът е солидарен към нас", добави социалистът. Той се пошегува, че добре че е била кризата в Гърция, за да се обърне повече внимание на най-бедния регион - Северозападът.

Председателят на БСП коментира и темата за КТБ. "Много се говори, но трябва да се действа. Всичко трябва да излезе на масата - фирми и преференциални лица, които са получавали облаги от КТБ. Персоните, които свързани с тази афера, трябва да излязат наяве. Не мисля, че само Цветан Василев е виновен. Категорично не смятам, че нашата партия е виновна за фалита на КТБ", обяви той. Орешарски носи толкова отговорност като министър-председател, колкото му е определил законът, допълни той.

На въпрос даван ли ви е подкуп, за да се откажете от поста, Миков каза: "Това е спекулация, която целеше да хвърли петно върху БСП. Не желая да коментирам това твърдение, след като няма доказателства. Търсете тези, които са го казали. За мен този случай е приключил. Няма друга партия, която по по-прозрачен и демократичен начин да избира ръководството си", увери Миков. Това ще мине, уверен е той. Водещият цитира думите на Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, който е присъствал, когато Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е обявил това. "Казвам много ясно, че това е едно внушение. Има отделни членове, които вредят на партията. Вътрешнопартийни борби в партията"

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно направи равносметка за една година на поста: "Ясен политически профил в БСП за една година, промени в отговорността на всички равнища, ясни правила и отговорности, ясна политика".

Ще се срещнете ли с Първанов, попита водещият. "Да защо не. До края на сесията ще се срещнем, но не бива да й се предава такава важност", категоричен бе Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

На местните избори наесен целта на БСП е по-голямо представителство – повече гласове, около 70 кмета и над 1000 общински съветници. Това обяви лидерът на партията Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Той има намерение да се срещне с лидера на АБВ и бивш член и лидер на БСП Георги Първанов до края на тази парламентарна сесия.

"На местните избори е важно БСП и левицата да увеличи представителството си. Ако на европейските избори сме имали над 400 000, на парламентарните – над 500 000 гласа подкрепа, смятам, че на местните избори е нормално да гоним цел – над 600 000 гласа", уточни партийният лидер.

Според Миков местният вот ще е индикатор за политическата подкрепа за управляващите в момента. „Единствената спойка (в управляващата коалиция) е властта и все повече разломи се получават”, коментира лидерът на левицата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1126 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мммм

2015.07.20 | 00:16

4
БСП работи активно за убиването на държавността.Институциите са мъртви, всичко се решава в партийните централи или по точно в главите на някои тъпаци.Корупция до суперопасни нива заплашваща съществуването на страната.

2015.07.09 | 17:54

3
Голя безобразие са тия от БСП -Лъжат ,мажат и народа им вярва като стадо овце.

2015.07.09 | 17:54

2
Тиквата е лизач на европедалите и гробокопач на българите ! Гърците ще спечелят ! Няма да живеят 5 пъти по- добре от тъпите българи , които търпят ТИКВАТА , а 10 пъти ! Българииии , лапайте масура и тръгвайте към гробищата с тоя Борисов ! IDIOTI и РОБИ СТЕ ! Да живее свободна и демократична ГЪРЦИЯ ! САМО АТАКА и ВОЛЕН !
ТЕМИДА

2015.07.09 | 15:27

1
МИКОВ ЗАЩО НЕ КАЖЕШ ЗА ПОДКУПА И ЗАЩО ИЗГОНИ ДР ВИГЕНИН И ДР КУТЕВ КАКВИ ДАЛАВЕРИ ВЪРТИТЕ ВЪВ ВАШАТА ПАРТИЯ ПИТА ДРУГАРЯ КАДИЕВ КАЖИ СИ МИШЕ НЕ ЛЪЖИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини