Адаптират българското законодателство с Конвенцията за правата на хората с увреждания

  • 24 юни 2015 13:37

  • 1433
  • 0
Адаптират българското законодателство с Конвенцията за правата на хората с увреждания
© Булфото

Правителството прие План за действие на Република България за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания (2015-2020), съобщиха от пресслужбата на МС.

Документът очертава конкретните стъпки и определя ролята и функциите на отделните държавни органи и заинтересовани страни. Заложени са осем стратегическите цели, свързани с определяне на отговорни органи за координиране и мониторинг на прилагането на Конвенцията, формиране на експертна група за координиране изпълнението на планираните дейности, както и иницииране на промени на настоящата нормативна уредба, въз основа на вече приетите концепции.

Особен акцент в плана е изготвянето на дългосрочна Национална стратегия за хората с увреждания в контекста на прилагане разпоредбите на Конвенцията за правата на хората с увреждания. Финансирането на Плана ще се осъществява в рамките на държавния бюджет и други източници.

Проектът на Плана е обсъден и приет от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Той беше публикуван за обществено обсъждане в интернет страницата на Министерство на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини