Асен Агов за дуета на Иван Искров и Цветан Василев: Селска работа

  • 24 юни 2015 07:56

  • 2495
  • 5
Асен Агов за дуета на Иван Искров и Цветан Василев: Селска работа
©

Искров вчера се похвали, че е третият с най-дълъг управленски стаж в БНБ. Изборът му беше политически. Светослав Гаврийски беше сменен, след като се противопостави на финансови министър Милан Велчев. Това каза политикът и журналист Асен Агов в сутрешния блок на БТВ.

Той припомни, че след въвеждането на валутния борд се е спазвало изискването шефът на БНБ да е независим. "Гаврийски беше такъв", посочи Агов. Според него в резултат на тази смяна ние сме платили една загуба в размер на 800 млн. евро, въпреки, че Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 отрича. Това се вижда и от доклада, който беше направен. Това се случи, след сделката да се смени долара в евро, заради войната в Залива, допълни Агов.

Политическо назначение на Искров донесе дългосрочни загуби на българските данъкоплатци, заради КТБ. "Вчера го попитах с какво се гордее в кариерата си и той каза с мерките за КТБ. Няма как управителят на БНБ да не е запознат с рисковете. Ако сега не говорим за всичко това няма да има понесена отговорност", посочи Агов.

Асен Агов смята, че подуправителят на БНБ носи отговорност за своето бездействие по казуса с КТБ. Искров посочи, че е разчитал на политиците, припомни водещият.

"БНБ има задължението да спаси банката и да се прехвърля топката на политиците е некоректно. БНБ не си е свършила работата. Банката е независима и не се управлява от политиците", отвърна му политикът.

Помолен да коментира какво мисли за пеенето между Иван Искров и Цветан Василев, Агов отвърна лаконично: "Селска работа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2495 5

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.24 | 16:02

4
Вярвайте му на човека. Той разбира от банки, беше на едно от първите места в списъка на кредитните милионери.
Велзевул

2015.06.24 | 16:02

5
И агент на Държавна сигурност.

2015.06.24 | 16:02

3
НАЗДРАВЕ АСАНЕ
гошо

2015.06.24 | 16:02

2
Пак ли го помъкнахте тоя дърт некадърник по телевизиите?Има ли нещо в света от което тоя да разбира поне малко?

2015.06.24 | 14:49

1
Агата не може да се примири че го изгониха от трапезата с баницата и плюе жаби и гущери ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини