Магистралата беше лунен пейзаж, трябва да изтърпим ремонта, обяви Павлова

  • 23 юни 2015 17:33

  • 1761
  • 3
Магистралата беше лунен пейзаж, трябва да изтърпим ремонта, обяви Павлова
©

Магистралата не беше магистрала, а лунен пейзаж, затова трябва да изтърпим.

Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по повод ремонтите по магистралите в разгара на летния сезон, които предизвикаха обясними негативни реакции у хората.

„Като не ремонтирахме – защо не ремонтираме, като ремонтираме – защо ремонтираме. Няма угодия“, възмути се министърът на регионалното развитие.

„На 1 юли кой докъдето е работил, ремонтирал, ние да пуснем движението“, коментира Павлова. Министърът обаче отбеляза: „Като видях прогнозата, на мен ми се стъжни, сигурно и на строителите. Може би трябва да се даде отсрочка, защото в дъжд не можем да полагаме асфалт“.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена коментира и нашумялата тема за политиците, купили си държавни жилища на безценица в периода от 1998 до 2015 година.
„Информация бе поискана от народен представител и е на сайта на министерството, но по закона за личните данни няма как да публикуваме имената на хората, а само техните длъжности“, обясни Павлова.

Петима души, работили в правителството, са си купили жилища в периода 2007 – 2015 г., разкри тя, като отбеляза, че в документа са посочени години и длъжности и всеки лесно може да се досети за кого става дума.

Помолена да коментира големия брой хора, регистрирани ан един адрес непосредствено преди изборите, Павлова посочи: „Имаше определен тренд в няколко области. Това са Видин, Враца и още няколко. Там има масово, в малки населени места, набъбнал брой хора“.

По думите й роля е на прокуратурата да кажат дали тези хора ще могат да гласуват. Другият вариант бил да се промени формулировката на закона, за което се обяви и Павлова.

За случващото се в Гърмен, тя бе категорична: „Не трябва да толерираме незаконното строителство“.
По 800 незаконни сгради се премахват годишно, съобщи Павлова, като тя подчерта, че правителството не ги дели на ромски или не, а само на законни и незаконни.

В Гърмен има 124 заповеди за незаконно строителство. Ние дадохме възможност те доброволно да ги премахнат или узаконят. Никой не пожела, затова преминахме към принудително премахване.

Тя подчерта, че дори и токът, който се пуска към циганските къщи, е пуснат незаконно.
„Ние сме глобили ЕРП-то“, похвали се министърката.

За малко над 1100 блока има сключени договори за саниране. Още толкова очаква до края на годината ведомството на Павлова, която от своя страна подчерта, че вече са започнали ремонти.

Последвайте канала на

1761 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.24 | 12:57

3
Че нали Вие строихте магистралите! Къде потънаха парите, щом са като лунен пейзаж?
гошо

2015.06.24 | 12:57

2
Тлъсто комуноидно-герберастко създание.

2015.06.24 | 12:57

1
6te izdarjite zaradi krajbata kurvo

Добави коментар

Водещи новини