Томислав Дончев: Време е интересите на политиците в енергетиката да бъдат осветени

  • 22 юни 2015 17:27

  • 1932
  • 8
Томислав Дончев: Време е интересите на политиците в енергетиката да бъдат осветени
©

Не се плашим от стачката на бизнеса, защото никой от нас не е плашлив. Нужно е да оценим болката на всеки. Срещата, която се проведе вчера с премиера е показателна, че ситуацията се обсъжда, каза заместник министър-председателя Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в ефира на БТВ.

КЕВР е независим регулатор, който трябва да бъде пазен на обществото. Преди две седмици КЕВР напраивха доклада за увеличаването на тока, който беше подкрепен от всички партии, а сега някои от тях се противопоставят, допълни Дончев.

Вдигането на цената на тока е крайна мярка и ние не може да го допуснем, защото увеличаването е прекалено голямо. Българската икономика е много чувствителна по въпроса за цената на тока. Индустрията ни формира 30% от икономиката, припомни Дончев.

Не е нужно да акцентираме целия си гняв върху КЕВР. Задълженията на комисията са 4 млрд. лева. Изходите за събирането на тези пари са увеличаване на цената на тока, което е неприемливо, или оптималното търсене как да спрем фирмите, които не произвеждат нищо и поглъщат големи финансови суми. Имаме около 200 на брой проекти, които са финансирани от европари, но после търсят прекалено висока цена за произведената си продукция, а основната инвестиция идва от тези пари, те не са инвестирали толкова много, за да пожелаят големи суми, допълни Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Против съм в парламента да се раздава правосъдие, а не в съда. Ако се окаже, че някой депутат има интерес във ВЕИ сектора. Време е интересите на политиците в енергетиката да бъдат осветени, каза Дончев.

Стана хубаво, че всеки ясно си заяви интереса - политиците, КЕВР и бизнеса. Време е да има нормализация на политическата и икономическата среда в България, смята Дончев.

Няма основание да бъда песимист и вярвам, че ще има осъден за КТБ. 80% от публичните инвестиции са от еврофондовете. Ние сме нова държава членка на ЕС и сега е времето да модернизираме страната. Това е залог за всички политици да бъдат внимателни за материята около еврофондовете. Модернизацията на България зависи от европарите и ще е така поне още 5 години, заключи Дончев.

Ситуацията в Гърция е заплаха за Европа и двойно по-голяма за България.

Последвайте канала на

1932 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.06.23 | 13:41

7
ГЕРБ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ КАКВИТО И ТРИКОВЕ ДА ПРИЛАГА
прост атакист

2015.06.23 | 13:41

8
а нашия перхидролчо Ич!
Прост народ

2015.06.23 | 13:40

6
Тия боклуци май помнят, като маймуните.Бързо забравиха , че народа ги изгони с камъни , заради простотиите им с цените на тока, сега пак същите лайна сервират на народа.

2015.06.23 | 13:40

5
ГРОБ УМРЯ
калтенбрунер

2015.06.23 | 13:40

4
Ако вдигнат цената на тока, аз съм първият, който ще грабне тоягата! Но и да не я вдигнат, налага се да осветим тези, които ни грабят безмилостно! Дошло е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!
Г.Кад...

2015.06.23 | 12:59

3
еса си eбa мамата
да видим тогава

2015.06.23 | 12:58

2
Да видим всички не само на другите.Нашите също като Цветелина или Прокопиев.
да се смееш ли или да плачеш?

2015.06.23 | 12:58

1
КЕВР е независим орган, които се назначава от правителството и заплатите се дават от Бюджета.

Добави коментар

Водещи новини