Лиляна Павлова: Смесени предприятия да продават наша продукция в Русия

  • 20 юни 2015 13:38

  • 2757
  • 10
Лиляна Павлова: Смесени предприятия да продават наша продукция в Русия
©

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена проведе двустранна среща със заместник-министър председателя на Русия Аркадий Дворкович. Той отговаря за държавната политика в областта на развитието на инфраструктурата.

„България желае да има нормални отношения с Русия, основани на диалога и взаимноизгодното сътрудничество", посочи Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Министър Павлова представи възможностите за развитие на публично-частното сътрудничество у нас и проектите, в които могат да се включат международни компании. Тя предложи в рамките на междуправителствената комисия България – Русия да бъде създадена специална подгрупа за строителството и инфраструктура. По този начин биха се разширили възможностите компании от двете страни да участват в търговете за изпълнители на строителни обекти на територията на двете страни, както и за реализацията на съвместни проекти на принципа на ПЧП.

В Русия има огромно строителство, където българските компании имат желание да вземат участие. Министър Павлова обаче посочи, че строителни фирми срещат затруднения от гледна точка на нерешения въпрос за двойното данъчно облагане и наличните квоти за брой външни работници. В сектора на земеделието и вноса на български свежи храни вицепремиерът предложи да се обмисли вариант за създаване на смесени предприятия, които да реализират продукцията си на руския пазар.

Срещата между министър Павлова и вицепремиера Дворкович се състоя в рамките на 19-тото издание на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Тази година той е посветен на глобалните предизвикателства пред световната икономика, развитието на човешкия капитал, новите революционни технологии и иновациите.

Министър Павлова проведе и двустранна среща с министъра на строителството и жилищните въпроси Михайл Мен. На нея бяха обсъдени предизвикателствата пред правителствата на двете страни по отношение на енергийната ефективност на жилищните имоти. Министър Павлова запозна колегата си с параметрите на Националната програма за енергийна ефективност. Програмата през първите две години ще бъде напълно безплатна за желаещите да се включат в нея, впоследствие предвиждаме да има съфинансиране от страна на собствениците на имоти, посочи регионалният ни министър. Подобни са и проблемите пред Русия, която също има проблеми с големия брой неефективен сграден фонд. Тук обаче се събират и средства чрез месечни отчисления и от собствениците на имоти, посочи Мен.

Последвайте канала на

2757 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
1234

2015.06.22 | 07:32

10
защото най накрая трябва да разберат че нашата икономика за да тръгне нагоре ни трябва руският пазар.както виждате европазара за нас е некакъв мит.преди 7-8 години един от ес ни каза**вие неможе да търгувате с русия защото те комунисти.Ние от ЕС ще търгуваме с тях защото знаем как**.Хитро изказване на този пе.дал което на другите страни им носи стотици милиарди долари печалба а ние зяпаме гаргите и се чудим как мизерията ни да става по голяма
1

2015.06.22 | 07:32

9
а дали Русия иска да търгува с нас това не казва министърката
Гост

2015.06.22 | 07:32

8
Ами има една приказка: Като ти умре Х,ср..л съм ти на П та и ние се сетихме,ама вече е КЪСНИЧКО.

2015.06.22 | 07:32

7
България искала нормални отношения с РУСИЯ ??? Ами ирландската Пастирка малоумна , тоз офшорен шмекер Роската , защо лае като бясно псе против РУСИЯ ?! ДОЛУ тия ненормалници като него и ТИКВАТА ! ВЪН от политиката !
FM

2015.06.22 | 07:32

6
Акъла идва, но след няколко петилетки закъснение.

2015.06.22 | 07:32

5
шизофренията на бг политиците е много явна хем налагаш санкци (без резолюция на ООН) обявявш ги за агресори и врагове а сега искаш от руснаците да те допуснат на техния пазар .

2015.06.22 | 07:31

4
БЪЛГАРИЯ КАТО ИСКА НОРМАЛНИ ОТНОШЕНИЯ ЗА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ДЪРЖИ НОРМАЛНО
Ибрикчии

2015.06.22 | 07:31

3
То,България се държи нормално,за разлика от тиквениците,които се държат анално :)
няма координация явно

2015.06.22 | 07:30

2
Е как така ще търгуваме с Русия? Нали п.утката президент чехльо ,чете каквото му напишат от американското посолство.

2015.06.21 | 21:27

1
6to v Rusia mari Lile? Nali e vrag uj?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини