България ще настоява ЕК да продължи диалога с Русия за "Южен поток"

  • 26 юни 2014 08:51

  • 1306
  • 2
България ще настоява ЕК да продължи диалога с Русия за "Южен поток"
© Getty Images/Guliver

На започващия днес Съвет на европейските лидери в Белгия България ще отстоява позицията, че Европейската комисия трябва да продължи конструктивния диалог с Русия за реализиране на газопровода "Южен поток".

Според българското правителство диверсификацията на трасетата за доставка на природен газ трябва да се разглежда като възможност за повишаване на енергийната сигурност на Европа.

В понеделник Съветът по европейските въпроси към Министерския съвет отхвърли съмненията на Еврокомисията в дискриминация и липса на прозрачност при избора на изпълнителите на проекта.

Стартираната от Брюксел наказателна процедура бе изтъкната от премиера Орешарски като причина за спирането на дейностите по "Южен поток" у нас в началото на месеца. Междувременно обаче Сърбия, Австрия и други държави потвърдиха ангажиментите си към "Газпром".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1306 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.26 | 16:59

2
България ще настоява ЕК да продължи диалога с Русия за "Южен поток". Ето защо сме троянски кон на Русия в ЕС.

2014.06.26 | 16:59

1
Правителството няма морална отговорност да изпраща отговори за Южен поток, защото то няма подкрепата на българския народ. Стойнев и Орешарски ще бъдат съдени от следващото легитимно народно правителство. Най-вероятно, Бойко ще ги тикне в Белене да си чукат чакъл, колкото си искат, и да си строят 'съветски проекти'. Мръсни комунисти-предатели на българския народ!

Добави коментар

Водещи новини