АБВ се регистрира самостоятелно в ЦИК за изборите

  • 19 юни 2015 16:14

  • 1326
  • 2
АБВ се регистрира самостоятелно в ЦИК за изборите
© Булфото

Има решение като политическа партия АБВ да се регистрира самостоятелно в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите избори. Това каза на пресконференция в Кюстендил заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Той уточни, че по този начин ще бъде гарантирана възможността на партията, както и на нейните партньори, за гъвкаво участие в предстоящия изборен процес. Водим активен диалог с партиите от формата Политическа коалиция "АБВ", с която участвахме на евроизборите и на парламентарните избори, каза Петков и уточни, че неговото разбиране е, че в много голяма част от територията на страната ще участват заедно в кампанията.

Той добави, че се водят разговори и с целия политически спектър. "За нас е необясним стремежът на ръководството на БСП да гарантират изборна самота на своите кандидати за кметове. Не е нормално да виждаш, че партията е в тежко положение и да не търсиш активен диалог. Това издава една неспособност да се води обществен дебат по значимите за България и обществото теми. Издава една неспособност да водиш ефективна комуникация, подчинена на интереса на обществото", каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, цитиран от БТА.

Според него, това в определена степен ще повлияе върху цялостното представяне в изборите на левицата в България. "За съжаление тази практика, която беше наложена през 2005-2006 година, когато дойдат избори, БСП да си готви конгреса, а когато мине конгресът да започне да ръзсъждава на тема избори е много пошла, много лоша", каза Петков. Той уточни, че АБВ вече има номинирани десет кметове на общини. Амбицията е до средата на месец юли да се приключи с номинациите на кметове на населени места, след което действията ще бъдат съсредоточени върху номинациите на кметове на общини.

От всички направени до сега анализи отчетохме слаб резултат в селата и малките населени места. Ние правихме тези два избора - евроизборите и парламентарните избори, практически без изградени структури в страната, а с изграждането на кюстендилската организация ще остане изграждането само в една област - Разград, с това като цяло ще приключим със структурирането на АБВ, каза още Петков.

АБВ ще внесе предложение за конкретизация на въпроса за мажоритарния избор на част от народните представители в предстоящия референдум. "Този въпрос е до такава степен неопределен, че може по същество да дискредитира пряката демокрация. Президентът Плевнелиев трябва ясно да каже, ако се провали референдума, какво прави? Моето разбиране, не ангажирам партия АБВ, че ако референдумът се провали, той трябва да си подаде оставката, това изисква политическият морал", заяви още Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1326 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И

2015.06.20 | 15:43

1
луд умора няма...

2015.06.20 | 15:43

2
Голяма партия, голямо чудо.Разединители на лявото пространство, както костовистите разединиха дясното.Така по средата се намърдаха далавераджийте - ДПС.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини