България и Португалия ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма (снимки)

  • 16 юни 2015 16:53

  • 1077
  • 2
България и Португалия ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма (снимки)
©

Потенциалът за развитие на двустранните отношения между България и Португалия обсъдиха днес на среща в Министерския съвет премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президентът на Португалската република проф. д-р Анибал Каваку Силва, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Единодушно беше мнението, че двете приятелски държави имат волята да развиват и разширяват своето сътрудничество. Беше отбелязан значителният потенциал в търговско-икономическата и инвестиционната област, както и възможностите за сътрудничество в туризма.

Министър-председателят Борисов изрази надежда, че срещите между българския и португалския бизнес в София ще имат траен позитивен ефект върху стокообмена и инвестициите. Премиерът изтъкна добрите условия за бизнес в България и предимствата, с които страната ни разполага като добра инвестиционна дестинация.

Министър-председателят Борисов благодари на президента Каваку Силва за последователната подкрепа на Португалия за присъединяване на България към Шенгенското пространство, така както страната безусловно ни подкрепяше по пътя на членството ни в ЕС и НАТО.

Премиерът изрази увереност, че добрият политически диалог между България и Португалия ще продължи и занапред да се развива успешно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2015.06.16 | 22:53

2
малумник тиквен !
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.06.16 | 22:46

1
BOIKOOOOOOO KURVOOOOOOOOOOOO TRUP SI

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини