Най-острите етнически конфликти са преди местни избори, заключи Кънев

  • 16 юни 2015 13:50

  • 939
  • 0
Най-острите етнически конфликти са преди местни избори, заключи Кънев
© Булфото

Вече преди четвърти поредни местни избори в България има изостряне на напрежение свързано с ромски гета. От 2003 година насам непрекъснато най-острите конфликти са преди местни избори.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на РБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, цитиран от Фокус.

„Проблемът с престъпността е много остър, проблемът с изключително тежкото състояние на хората в тези квартали и около тях, както и в много села е много остър“, каза Кънев.

Депутатът изтъкна, че рисковете в ромските гета са постоянни и затова от РБ настояват, присъствието на полицията там да бъде постоянно и припомни предложението на Найден Зеленогорски за общинска полиция.

„Необходимо е държавата да си влезе в ролята и това простият отговор и това нещо, трябва да стане веднага“, допълни Кънев.

В отговор на въпрос кой печели от изострянето на конфликтите Кънев каза: „Да не хвърляме тези обвинения, след това ще наскачат, ще ни нарекат фашисти, тия дето печелят“.

„Напрежението в МВР е заради проекта за пенсионна реформа, който ние поддържаме въпреки това напрежение. Винаги има напрежение и протести. Тези промени, предложени от министър Калфин, са наложителни и РБ заставя зад тях“, допълни Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Последвайте канала на

939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини