Делян Добрев: Токът за индустрията ще поскъпне с 1-2%

  • 12 юни 2015 18:42

  • 1431
  • 6
Делян Добрев: Токът за индустрията ще поскъпне с 1-2%
© Булфото

Темата за поскъпването на цената на тока ще се окаже много шум за нищо. Електроенергията ще поскъпне с 1-2% за индустрията. Толкова ще поскъпне и за битовите абонати.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната енергийна комисия Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Всички искаме пълна либерализация на цените на тока. Ако това стане, КЕВР пак ще го има. Тогава от комисията ще определят цените за пренос на електроенергия, поясни той.

Добрев коментира и темата за газовите връзки и проекти. България и сега е газопреносна страна, но има опасност това да спре. Новите източници на газ идват от Юг. Главно от Азербайджан. Колкото повече газ минава през България, толкова по-добре, каза депутатът. Каквито и трасета да минават през България обаче, най-добре ще е да добиваме собствен газ. Първият сондаж в Черно море ще започне през февруари другата година, в блок "Хан Аспарух". Вторият сондаж ще е през втората половина на следващата година. Много ще се радвам трасетата за пренос на газ да не тръгват само от Каспийския регион, а и от Черно море, пожела си Добрев.

В предаването излъчиха и интервю с премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е на официално посещение в Азербайджан. Азерският газ трябва да потече за България и да станем газопреносна държава. Инвестирали сме много пари в газопреносната система. Трябва да сме в унисон с европейските изисквания и да използваме стратегическото си положение. Спешно трябва да променим интерконектора с Гърция. Сега нищо не ни гарантира, че транзита на газ ще продължи през Украйна. Не трябва да бъдем само клиенти на Южен газов поток. Искаме да бъдем газови преносители, заяви министър-председателят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1431 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.06.13 | 23:56

5
ybiiciiiiiiiii
boiko,kurvoooooooooooo

2015.06.13 | 23:56

6
gerb i koaliciq =Ybiiciiiiiii, mama vi dolnaaaaaaa

2015.06.13 | 23:56

4
Плащаме най-скъпия ток в Европа, а те продължават да го вдигат...докога?А отнесън къ доходите на населението та и тук направо цените са космически.Същото е и с горивата и с храните. ..докога ще търпим?

2015.06.13 | 23:56

3
Викайте сега пак искаме си бойко мама ви гербава да евааа със 100% да го вдигат!
ПАЛЕСТИНА

2015.06.13 | 23:55

2
Нали трябва да се съберат пари за полицаите който така или иначе не вършат нищо.

2015.06.13 | 23:55

1
Тоя ГЕЙ Добрев има келепир от вдигането на тока, пълни му се банковата сметка. Чудя се докога ще ги търпим тия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини