И Ана Баракова може да издигне кандидат за шеф на БНБ

  • 11 юни 2015 11:35

  • 1633
  • 2
И Ана Баракова може да издигне кандидат за шеф на БНБ
©

84-те депутати на ГЕРБ имат тежестта на един независим депутат при предлагането на кандидатури за гуверньор на БНБ. Така Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Радан Кънев не могат да предлагат бъдещите шефове на националната банка за разлика от Ана Баракова, Велизар Енчев и двамата независими депутати от ДПС. Това излиза след гласуването на депутатите при промяната на правилата за избор на гуверньор на БНБ.

Най-бесни от решението са патриотите, защото колегите им от ГЕРБ всъщност внесли старо тяхно предложение, но отказали да приемат идеите им във връзка с това кой има право да предлага кандидатите за шефове на БНБ.

Сега те се чудят освен кандидатурата на Григорий Вазов, която обявиха вчера, дали да не издигнат още няколко претенденти. Реформаторският блок също обмисля своя кандидатура. Заради новите правила не е изключено това да направи както "Атака", така и четиримата независими депутати.

Документите на претендентите трябва да бъдат предадени до следващата сряда, а изборът трябва да се проведе след изтичането на мандата на сегашния гуверньор на БНБ Иван Искров на 10 юли. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.11 | 22:23

2
Веднага ще я залюбя, за да ме предложи!

2015.06.11 | 22:23

1
Най-тъпата и проста депутатка, която е имало на НС! Удивителна простота, граничеща с вселенска глупост!

Добави коментар

Водещи новини