ПФ представиха своя кандидат за управител на БНБ (видео)

  • 10 юни 2015 11:52

  • 1793
  • 1
ПФ представиха своя кандидат за управител на БНБ (видео)
©

От парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) представиха своя кандидат за управител на БНБ. Това е финансистът Григорий Вазов, който е потомък на рода на патриарха на българската литература Иван Вазов, предаде репортер на Новини.

Доц. д-р Григорий Вазов е президент и ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, както и главен секретар на Съвета на ректорите. Той е и Стар Велик майстор на Обединената велика масонска ложа на България.

Григорий Вазов е потомък на Иван Вазов - внук е на д-р Кирил Вазов, който е брат на патриарха на българската литература. Роден е през 1951 г. в Пловдив. Завършва Стопанския институт „Д.А. Ценов” в Свищов. Бил е зам.-министър на промишлеността (1992-1994 г.), както и член на борда на директорите на няколко международни банки.

Доц. д-р Григорий Вазов заяви, че има ясна концепция за управлението на БНБ, но това, което може да коментира е, че гарантира, че законът ще бъде спазван коректно и почтено.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заяви, че когато става въпрос за избор трябва да има повече кандидати. Той посочи, че патриотите смятат, че това е най-подходящия кандидат за поста. Симеонов посочи, че Вазов има опит и е с безспорен авторитет.

Мая Йорданова
1793 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.17 | 08:24

1
Каракачанов що не предложи В.Симеонов за този пост?

Добави коментар

Водещи новини