БСП изключва Кадиев от парламентарната група

  • 10 юни 2015 06:43

  • 2002
  • 4
БСП изключва Кадиев от парламентарната група
© Булфото

Соцдепутатът Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в ще бъде изключен от парламентарната група на БСП. Това потвърдиха пред "Стандарт" високопоставени източници от "Позитано" 20 след инфарктно заседание на червените депутати снощи.

Гласуването по изключването на Кадиев ще се състои днес от 11.30 часа на ново заседание на парламентарната група. Причината за драстичната мярка срещу социалиста е законопроектът му за агитиране на майчин език по време на предизборна кампания.

Кадиев аргументира мотивите си с факта, че българските турци имат правото да слушат на майчин език посланията за изборите и призова депутатите да премахнат забраната. Соцдепутатът даде пример и с речите, които държат европейски лидери у нас, като допълни, че при език, различен от българския, е редно да се ползват преводачи. Още преди седмица Кадиев получи предупреждение да изтегли законопроекта си, защото ще бъде санкциониран. Изключването от ПГ на БСП е прецедент и за пръв път социалистите ще извадят свой от състава на представителството си в народното събрание коментираха избраници. За изключване са необходими 2/3 от гласовете на депутатите от БСП. Сегашната група на социалистите в 43-тото народно събрание наброява 39 души.

Изключването на Кадиев от състава на ПГ на БСП е минало като тема и на Изпълнително бюро на БСП, коментираха червени. Соцдепутатът влезе с преференция в 43-тото народно събрание. Кадиев беше на неизбираемото 9-то място в листата на БСП за 23-ти МИР. Но личния вот на социалисти и симпатизанти на червените го изстреля веднага след водача на листата.

"И така, утре в 11:30 е гласуването за изключването ми от парламентарната група на БСП". Това написа Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в във Фейсбук снощи.

"Не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. При това не лобистки, не корпоративен, а за човешки права. Абсурдно е. Това е само поводът. Причината? Така и не я разбрах, категоричен е Кадиев.

"Законопроектът ми не е причината. Той е съвсем нормален. Убеден съм, че след 10-ина години ще се чудим как изобщо сме спорили за това. Както сега се чудим как е можело да се подкрепя робството, как бели и черни са били в различни градски автобуси, как жени не са били допускани в университет", продължава социалистът.

"Ще ви разкажа една история. През 70-е и 80-е инвестиционният фонд на Харвард инвестира милиарди в Южна Африка, подкрепяйки икономиката на апартейда. Дори когато други фондове изтеглят парите си, те остават. Печалбите са прекалено добри. През 1999 обаче нещата са се обърнали. Харвард е срещу апартейда и кани като гост Нелсън Мандела, предлагайки му титлата "доктор хонорис кауза". Като извинение, но и умирайки от страх, че няма да приеме. Мандела прие. Прости и продължи напред. Бях там, чух речта му."

"Каквото и да стане утре, помнете историята с Мандела. Нещата се обръщат", завършва Кадиев.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2002 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Уволнявам

2015.06.11 | 03:31

4
Всички доказали се некадърни депутати които са против Българското развитие на моята Родина.Който не обича България да пътува в страна в която свободно може да говори на майчиния си език,защото тука единствено се говори на Български!!!Това е моят майчин език и съм горд че съм Българин!!!Който не иска да говори Български като е объркал родната си страна има право да я напусне и да се откаже от Българското поданство.

2015.06.11 | 03:22

3
Да си ходи в Турция.

2015.06.10 | 13:42

2
V IMETO NA BAMKNOTITE--URA
сигурно

2015.06.10 | 11:44

1
Веднага ще се присъедини към дпс !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини