Цветан Цветанов: Дянков оряза бюджета на МВР със 7 млн. лв.

  • 24 октомври 2011 13:12

  • 1547
  • 0
Цветан Цветанов: Дянков оряза бюджета на МВР със 7 млн. лв.
©

С около 6-7 млн. лева по-малко от 2011 година ще бъде бюджетът на Министерството на вътрешните работи за 2012 г. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в Министерския съвет.

ДАНС също ще имат едно леко ограничаване с бюджета, с който са разполагали досега, също и Министерство на отбраната, за да може действително да се пренасочат тези средства към сектори, които се явяват като приоритет за следващата година, каза Цветанов. Той посочи, че един от тях е образованието. Смятам, че това е съвсем резонно. Има пълно разбиране от всичките колеги, които са в сектор Сигурност и се надявам, че ще оптимизираме работата си по кандидатстване по повече оперативни програми, които са свързани с европейско финансиране и, разбира се, това, което ние поемаме като ангажимент с тази рестрикция, която се прави от 6-7 млн. лева за МВР - да търсим намаляване на разходите, които се правят по използването на специални разузнавателни средства, каза той.

Цветанов напомни, че вече са забранени договорите за дарения с физически и юридически лица и това се прави за първи път в системата за сигурност. В тази посока тук също имаме едно намаляване може би около 10-15 млн. лева, които всъщност пак ще се търси като резерв в този бюджет, с който ще разполага Министерството на вътрешните работи, каза министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини