БСП, ДПС и ГЕРБ не могат да се разберат за референдума

  • 05 юни 2015 07:48

  • 1476
  • 5
БСП, ДПС и ГЕРБ не могат да се разберат за референдума
©

БСП, ДПС и ГЕРБ коментираха предложението за избори две в едно през октомври.

Ние не сме против референдумите, но винаги сме казвали много внимателно да се подхожда към този инструмент за пряка демокрация, категоричен бе Четин Казак от партията на Лютви Местан.

От ДПС упорито не подкрепят два от въпросите в референдума – за задължителното гласуване, който според тях е противоконституционен и може да бъде преодолян само от Велико народно събрания, и за мажоритарния вот.
„За мажоритарния вот имаме дълбоки резерви, че е неясен. И сега има възможност за издигане на независими кандидатури, чийто избор е мажоритарен“, отбеляза Казак.

От ДПС са категорични, че са твърдо в опозиция на ГЕРБ.
„Много е странно това правителство – уж са подписали коалиционно споразумение, а като трябва да се реши някой въпрос, се разграничават един от друг“, изтъкна Четин Казак.

От БСП са малко по-положително настроени.

Ние ще подкрепим въпросите и принципно провеждането на референдум. Но мислим, че въпросите трябва малко да се поизчистят, коментира Филип Попов от БСП.

Чисто организационно изборите 2 в 1 не са подходящи, подчерта обаче социалистът.

От ГЕРБ застават твърдо зад първоначалната си позиция

Ще подкрепим, разбира се, увери Димитър Лазаров от ГЕРБ. Въпросите са зададени, така че да се отговори с да или не, изтъкна той.

Съвсем не съм съгласен, че това са неконституционни въпроси. Нека чуем българските граждани дали са съгласни или не, призова Лазаров.

Последвайте канала на

1476 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
banda8

2015.06.05 | 19:16

4
Задължителен вот! ДПС да го духат! После - образователен ценз - това искат БЛГАРИТЕ!
прост атакист

2015.06.05 | 19:16

5
ако има образователен ценз - ние изчезваме от политическата сцена
Как бе

2015.06.05 | 19:16

3
Разбраха се, всички партии се разбраха! Така да направят, че референдум трудно да се случи! Еееей много ги е страх от тия референдуми тия нашите тарикати некадърни!
Иван

2015.06.05 | 19:16

2
Аз категорично заявявам, че няма да гласувам за нищо и за никого, докато партиите не сведат субсидиити си до 2-3 лева на глас и докато партиите не престанат да играят комбина срещу народа на България!
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.06.05 | 12:13

1
Обама гледал кадри от посещението на Джон Кери в България. Останал много впечатлен как съществото от третия пол Роса Плевнелиева и банкянския помияр Боко Тиквата пълзели на ВИП терминала на летище София лижели пода и целували краката на Кери. Боко Тиквата и Цветанов са получили много изгодна оферта за работа в Белия Дом (отговаряща разбира се на образованието и духовното им развитие)! Работата се състои в това всяка сутрин да почистват пениса на Обама! Боко Тиквата бил раздвоен дали да приеме мечтаната работа или да се кандидатира за президент! Затова е бил и събора на мафията във Велико Търново! Колко милиарда трябва да открадне още наркобарона Боко Тиквата за да бъде арестуван!? Докога ще плащаме милиони за охрана на този престъпник!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини