Цачева: ГЕРБ категорично ще подкрепи трите въпроса, които са включени в референдума

  • 04 юни 2015 08:10

  • 834
  • 0
Цачева: ГЕРБ категорично ще подкрепи трите въпроса, които са включени в референдума
©

За сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Народното събрание съобщи, че вчера президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е внесъл в парламента предложението си за провеждане на референдум заедно с местния вот, който най - вероятно ще бъде на 25 октомври.

След проведени консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции държавният глава отново предлага народните представители да вземат решение за насрочване на национален референдум със следните три въпроса:

1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?

3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Цачева очаква парламентарните групи да подкрепят искането за провеждане. Тя съобщи, че лично е настроена оптимистично относно това, че той наистина ще се състои.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 съобщи, че ПГ на ГЕРБ категорично ще подкрепи трите въпроса, които са включени в референдума.

Председателят на 43 - то НС коментира въпроса за задължителното гласуване. Според нея е добре това да бъде въведено. Тя поясни, че е наясно с всички твърдения, които са "за" и "против".

На въпрос дали ще вярва в една държава или в една демокрация, която се избира с адресна регистрация извън регулация и която после се узаконява за 1,20 лв. на квадратен метър, Цачева отговори, че категорично е против подобни практики. Тя поясни, че ако властите са си вършели работата в годините, нямало да има такова струпване на регистрации на един адрес. "Трябва да има нулева нетърпимост към подобни явления", добави Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Тя коментира и проблемите в съдебната система. Призна, че има проблеми в правораздаването, но поясни, че има райони, където наистина всички магистрати работят. Цачева напомни, че всички политически сили са заявили необходимостта от промяна в Закона за съдебната власт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини