Кънев за ултиматума на ПФ: Трябва да се подходи конструктивно и да се водят разговори

  • 27 май 2015 13:34

  • 1302
  • 2
Кънев за ултиматума на ПФ: Трябва да се подходи конструктивно и да се водят разговори
© Булфото

Към позицията на Патриотичния фронт трябва да се подходи конструктивно и да се водят разговори.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който коментира поставените в декларация на патриотите седем условия, за да останат част от управляващото мнозинство. Голямата част от позициите на ПФ са основани на правителствената програма, което означава, че трябва да се подходи конструктивно и да се водят разговори. Естествено е да се мисли и за реалистични срокове, защото всичко това в рамките на месец може би дори не е възможно да се случи. Всичко, което е стъпило на програмата на правителството, е и наш ангажимент, ние трябва да го изпълним и оттук нататък трябва да седнем да разговаряме по какъв начин, каза още Кънев.

Реформаторите обаче твърдо не подкрепят искането на ПФ за по-висок праг на преференцията, защото в програмата им е записано преференция без праг. Сегашният нисък праг считаме за нещо полезно, което ще настояваме да запазим, защото е в интерес на избирателя да може да определя своите избраници, а не да му се спускат партийни листи, обясни той. РБ са "за" въвеждане на активната регистрация, както искат и колегите им от ПФ.

За промените в конституцията лидерът на ДСБ не очаква да получи гласовете на ДПС, защото Движението, по думите му, няма да подкрепи реформа в правосъдието. С предложението БСП да оглави временната комисия за конституцията се цели да се покаже, че се търси реално, широко съгласие, и това е съвсем нормален ход, смята Кънев. Той декларира още, че не би обсъждал изобщо вариант след 1 юли без ПФ в управляващото мнозинство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1302 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.27 | 18:17

2
Kuneev i ti si peperudka,kato kurvata Boiko - pazavrite se sabrahte v edno
Аз казах

2015.05.27 | 18:16

1
Време е да се разпадне тази безпринципна коалиция, целта на която е да заблуждават народа и да теглят кредити, които поколенията ще плащат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини