Мартин Димитров: За КТБ трябва да има гонене до дупка

  • 18 май 2015 17:50

  • 1622
  • 4
Мартин Димитров: За КТБ трябва да има гонене до дупка
©

Няма нужда от никакви допълнителни разкрития по случая КТБ. Знае се кои са фирмите, изтеглили кредитите. Проблемът е какво става с кредитополучателите. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП Румен Гечев.

Основният въпрос е кой е дал парите и е нарушил банковото законодателство, кой е получил парите и защо държавните институции, които носят отговорност, не са направили нищо. Трябва да бъде изяснено как 10 офшорни фирми са станали собственици на тази банка и кои са хората, които стоят зад тези фирми, заяви той.

КТБ не е работила като банка. Според доклада на одиторите само 11% са читавите кредити, което е нечувано, каза социалистът.

Гечев подчерта, че е много важно и да бъде изяснено и кой е наредил на държавните фирми да държат огромни суми в КТБ. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок заяви, че държавните фирми са държали парите си на депозит с лихви, два-три пъти по-ниски от стандартните за банката. По думите му възниква въпросът къде отива разликата. Това намирисва на една голяма схема, категоричен е той.

Преди няколко дни за пореден път поисках от премиера да бъде направено международно разследване за КТБ. За част от замесените имаме информация, но тя не е достатъчна. Парите са се движили и извън България и това трябва да бъде установено от международно разследване, каза Димитров. По думите му основната вина е на банковия надзор, тъй като "не е луд този, който яде зелника, а който му го дава".

Имаме и нов шеф на ДАНС. От него трябва да очакваме пълно вътрешно разследване. Това трябва да бъде направено, трябва да има гонене до дупка. Очаквам от финансовия министър и информация дали синдиците са започнали атакувания на прихващанията. Те трябва да бъдат развалени и парите от тях да бъдат върнати в масата на несъстоятелността. Очевидно последните няколко години са най-ключовите, тогава са се правили най-много бели. Трябва да стане ясно как е станало такова чудо и чрез законови промени да бъде гарантирано, че това повече никога няма да се повтори, каза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1622 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.19 | 12:24

4
Ауде и това костово пиленце пропя,и започна да се оправдава смятайте колко е затънал в лаината на КТБ тоя пъпеш Мартинчо Димитровчо.

2015.05.19 | 12:23

2
работата е тръгнала от герб 1

2015.05.19 | 12:23

3
Със сигурност,в ГЕРБ абсолютно всички са за затвор.

2015.05.19 | 12:23

1
недей много да копаеш тази дупка че ще се размиришат говната на Иван Костов

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини