Гечев: В БСП следим обществените нагласи

  • 21 април 2015 18:31

  • 892
  • 0
Гечев: В БСП следим обществените нагласи
©

Имаме екип от социолози в БСП, които следят обществените нагласи. През последните 25 години ние сме били подвеждани, но в последно време прогнозите стават все по-точни. Последните прогнози конкретно за БСП са занижени. Това каза Румен Гечев от БСП, който е зам.-председател на бюджетната комисия в НС, в предаването "Още от деня" по БНТ.

Левият депутат обяви, че някои от социолозите изпълняват политически поръчки.

По повод новината от комисията, която разследва причините за източване на КТБ, че докладът на ДАНС за състоянието на банката не е бил внесен в НС. Гечев каза: "В момента в комисията текат изслушвания. Лошата новина е, че българските държавни институции не са били на мястото. Това са БНБ, Банковият надзор и ДАНС. Това се дължи или на липсващ професионализъм или затваряне на очите за крещящи нарушения. По отношение на казуса КТБ ДАНС също не са си свършили работата, посочи Гечев.

Той припомни, че бивш министър на вътрешните работи е връчил наградата за банкер на годината на Иван Искров. "Аз не приемам това насериозно. Този факт трябва да предизвика задълбочени размисли.

Гечев посочи, че е имало влияние по казуса КТБ, защото няма друго обяснение.

Материалите, които видяхме потвърждават нашите опасения. 4 млрд. лева са изчезнали от активите на КТБ. Това е неприемливо за здравия разум. Такава огромна сума е била разнесена на няколко превода. Скептичен съм по отношение за връщането на тези пари. Една от задачите на комисията е да се върнат, увери левият депутат.

Комисия не е разследваща, тя само събира информация и оказва натиск на институциите. Гечев е убеден, че институциите ще подобрят работата си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини