Скандал в НС: Мохамед бил светиня за 1.8 млн. българи (видео)

  • 14 май 2015 14:42

  • 10012
  • 72
Скандал в НС: Мохамед бил светиня за 1.8 млн. българи (видео)
© Булфото

Скандал избухна в парламента заради споменаването на името на пророка Мохамед. Скандалът избухна по време на дебатите по ратификацията на споразумението за създаване на команден център на НАТО у нас, предаде репортер на Новини.

По повод противопоставянето на "Атака" Йордан Караджов от Реформаторския блок каза от трибуната на НС, че хората на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа четат текста на споразумението "както дяволът чете Евангелието и Мохамед би чел Библията". Водещият заседанието, Иван Иванов веднага му спря микрофона.

Това предизвика острата реакция на ДПС.

"Искаме извинение. Мохамед е светиня за 1.8 млн. българи, изповядващи исляма. Не може да го сравнявате със Сатаната", скочи Хюсеин Хафъзов. Той поиска и наказание за колегата си Караджов. "Тук не е молитвен дом, колегата просто използва метафора", защити Караджов Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт.

"Това изказване беше грозна постъпка и всеки, който премълчава този факт се съгласява с подобно поведение", включи се Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Той обясни, че парламентът трябва да реагира на подобно поведение независимо кой е депутатът.

"Ако и аз имам такова отношение към религията на другите, направете ми забележка. Не мога да знам какво ще каже всеки от депутатите, но виждате, че направих забележка", обясни Иван Иванов.

В кулоарите Йордан Караджов каза, че е използвал метафората не като религиозна провокация, а повече като ирония към "Атака".

"Неволното споменаване на Мохамед се превърна във взривател на настроения, които те носят в тях. ДПС се превърнаха в религиозна партия с реакцията си", коментира Караджов. Той бе категоричен, че Народното събрание е светско място и не смята да го превръща в религиозен храм, а свободата на словото трябва да стои преди религията.

Караджов обяви, че няма да се извини, защото не е казал и дума, за да поднесе извинение. Той подчерта, че има много приятели мохамедани, ходя и на техните празници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10012 72

Свързани новини

Коментари 72

Добави коментар

2015.11.04 | 14:13

72
Принципно всички религии са бабини деветини, дрън-дрън та пляс, и измислици-премислици. Но ако трябва да избирам коя от всичките приказки да си харесам - не знам, кефи ме будизмът, щото след смъртта можеш да се прераждаш в ново тяло, като съдбата ти ще зависи от делата ти в миналия живот. Със сигурност никога няма да имам симпатии към исляма - най-кръвожадната и човеконенавистна религия. "Пророкът" на тази "религия" е бил неграмотен, садист, масов убиец, шизофреник и педофил. Проповядвал е да се колят и убиват всички неверници. Исус не знам какъв е що е, но поне е проповядвал любов и разбирателство, да помагаш на ближния, самият той е лекувал и помагал на хората и не е убил и една мравка през живота си.
забулени християни

2015.05.16 | 22:15

70
"Християни" нали много знаете да плюете по забулените жени на исляма. Вижте за урок монахините как са забулени!!! Дева Мария също е била забулена!!!

2015.05.16 | 22:15

71
бъркаш -забрадка с -феридже.за монахините чети и ще разбереш.
исляма е ЛЪЖА

2015.05.16 | 22:15

69
Несъмнено Мохамед не е описан нито в Тората, нито в Евангелието, както е казал Аллах на Мойсей! Най-злите гении на човешката мисъл са впрегнати да създават подобни тънки лъжи в исляма! От тук непосредствено следва, че единствената движеща сила на исляма е лъжата!
към Недялка Иванова

2015.05.16 | 22:14

68
Да ти кажа ли че войните нямат нищо общо с религиите, а се слагат само като цел да прикрият случващото се зад тях!!!
към 64

2015.05.16 | 22:14

67
Християнството е лъжа!!! Няма такова нещо "християнство", има хора на словото или евангелието. Библията е толкова многократно променена че не се знае къде е истината. Коранът е свален за да покаже истинската Библия, защото е погубена, разхвърляна, късана!!!
здрздр12

2015.05.15 | 23:10

66
Били са 1,8 преди възродителния ;)
Към 65

2015.05.15 | 15:12

65
Мохамед никого не е убивал и колил а е било точно обратното!!! Може да е бил неграмотен но думите които е цитирал са били чудни за неговото време свръхестествени от думите на Бога. Дори и е знаел много неща които сега напоследък се откриват от учените!!! Не е бил педофил, защото такова нещо в корана не пише!!

2015.05.15 | 14:29

64
Тоя спор не ми е интересен РБ и ДПС са турски партии,това са си техни ислямистки спорове
мохамед е лъже пророк

2015.05.15 | 13:56

63
- Кога е построена Ал Акса преди смъртта на Пророка, или след това? - Как се е въздигнал Пророка от Джамия, която не е построена докато е бил жив? - Как е обслужил молитва в непостроена Джамия? - Кои е допълнил Корана с думи на смъртни? - Кога е получил 5-те молитви за мюсюлманите Мохамед и ходил ли е в Рая и Ада? - Пророк ли е Мохамед?
Новият завет е написан от убийците на Исус

2015.05.15 | 13:03

62
Хората, които са искали да убият Исус не са вярвали че Той е Божи пратеник, разбрали са го погрешно за думите за Бог, същите тези хора по-късно са написали и Новия завет. Е как може да се вярва на такива убийци и на написаното от тях!!! Как братя "християни"

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини