Московски: 40 000 пътници ще летят по новата авиолиния София - Цюрих

  • 14 май 2015 12:49

  • 1627
  • 1
Московски: 40 000 пътници ще летят по новата авиолиния София - Цюрих
© Булфото

Около 40 000 пътници на година ще се възползват от новата авиолиния от София до Цюрих.

Вижте повече снимки тук

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета днес при откриването на директната авиолиния София – Цюрих, на авиокомпания Swiss International Air Lines.

Министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета благодари на посланика на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева и на посланика на Конфедерация Швейцария в Република България Денис Кнобел за положените от тях усилия за възобновяването на линията.

Той подчерта, че летище София е един много добре развиващ се аеропорт, при който положителната тенденция от миналата година се запазва и през тази. Данните показват, че с 6% са се увеличили обслужените пътници и самолети за месец април спрямо същия месец на миналата година. По думите на министъра, поради увеличаването на пътниците и полетите, на летище София се работи и за развитието на летищната инфраструктура.

Вече текат строителните работи по разширението на антиобледенителната площадка в източна посока, което ще увеличи капацитета на съоръжението три пъти. Министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета добави още, че през тази година се предвижда да започне и строителството на нова скоростна пътека за рулиране. Изграждането й ще намали времето за придвижване на самолетите и ще доведе до по-добра оперативност на пистата и перона.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Моисеев

2015.05.14 | 14:40

1
Ало Московскии, кво става с БДЖ - то. Не се виждат никакви реформи. Кюта си, като парен локомотив

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини