Репуц: Станислав Иванов е подменил цялата листа на РБ в Хасково

  • 14 май 2015 09:20

  • 2204
  • 0
Репуц: Станислав Иванов е подменил цялата листа на РБ в Хасково
©

Станислав Иванов, синът на скандалния хасковски кмет Георги Иванов, не само, че е изместил министърът на образованието проф. Тодор Танев от водаческото място в кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок, но освен това е сложил свои хора на останалите позиции. Това разказа пред БТВ лидерът на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева – Репуц.

Тя посочи лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и като човекът, предложил Иванов за водач в Хасково, като това предизвикало огромен скандал в Гражданския съвет на РБ, където имало консенсус около кандидатурата на проф. Танев.

Според Репуц, Кънев използвал алегории за „булонките от центъра и каракачанките от крайния квартал” и подчертал: „Ние ще получим огромна подкрепа, тъй като баща му умее да прави избори там”. Последвал нов скандал, когато в парк-хотел „Москва” местните организации на партиите от РБ обсъждали подреждането на листите. Тогава Станислав Иванов дошъл с листа от 10 никому непознати човека, които влезли на мястото на партийните кандидатури.

„Той дойде с цялата си листа и каза: „Това са хората”, спомня си Репуц. По думите й проф. Танев тогава склонил да се откаже, но сегашното му министерско място говори за договорки.

Лидерът на Християндемократическата партия подчерта, че не може да лансираш порочните модели и в същото време да убеждаваш хората, че ще променяш системата. „Проблемът на Реформаторския блок не е ДПС, а собственото му мислене. С това мислене не може да се произведе нова политика”, посочи още Репуц.

Според нея в политиката на РБ се прави подмяна на ценности, които обещали да са различно лице, завърши Ирина Абаджиева – Репуц.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини