Решават за оставка на правителството в сряда

  • 09 юни 2014 06:43

  • 5479
  • 24
Решават за оставка на правителството в сряда
© Булфото

Едва след заседанието на Националния съвет на БСП във вторник вечерта ще бъдат започнати разговори между БСП и ДПС за оставката на правителството, пише "Стандарт".

Двете партии обтегнаха публично отношения в средата на миналата седмица. И поставиха въпроса за предсрочни избори.

"ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега", каза снощи в предаването "Всяка неделя" зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. И допълни, че не приема тезата, че кабинетът е използван като изкупителна жертва. "Кабинетът предприе и въведе решения през парламента за регулиране на банковия сектор, за промени в отношенията между търговци и потребители. Това обаче не мина на преден план. Кабинетът направи много в първите месеци, но във втората половина изостана и се отдалечи от БСП", каза Стоилов. Но бе апострофиран задочно минути по-късно от зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, който каза пред Нова телевизия, че не правителството трябва да се посочва виновник в момента. От думите на Цонев стана ясно, че подкрепата на правителството е минавала през очакванията БСП да бие ГЕРБ на европейските избори. Но при катастрофалните резултати на левицата на тези избори станало ясно, че няма как кабинетът да изкара пълен мандат. Цонев даде да се разбере, че БСП са се забавили с анализа на резултатите от изборите. А лидерите на двете партии Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на са се срещнали миналата сряда и са разговаряли няколко часа. Седмица по-късно се очаква развръзката с преговорите за датата на оставката на кабинета. "Трябват разговори между БСП и ДПС за това кога правителството да подаде оставка. Преговори между двете партии трябва да посочат датата за оставката на премиера Пламен Орешарски", каза още Цонев.

Очаквано на жълтите павета се завъртяха първите сценарии за служебен премиер. Преди ден точно Цонев заяви пред БНТ, че "премиер от типа на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е подходящ за ръководител и на това, и на следващо правителство". От БСП намекнаха, че най-плавното преминаване към изборите през есента също може да е Орешарски - служебен премиер. Кметовете на Бургас и София - Димитър Николов и Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, също бяха сред коментираните имена, но от страна на опозицията. И Николов, и Фандъкова обаче с в ръководството на партия ГЕРБ като зам.-председатели. Тезата президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да предложи вицето си Маргарита Попова за поста също има привърженици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5479 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Lyubo Angelov

2014.06.10 | 17:53

24
Ние българите го решихме преди година. ОСТАВКА на тройката АТАКА+ДПС+БСП!!!!
за английския

2014.06.10 | 17:53

23
Оставка ама "на английски" ще искат на Станишката! Той маминия от Сибир не разбира български! Пази боже сляпо да прогледне
Az

2014.06.10 | 17:46

22
И после какво? Нищо няма да се промени. От омразата и празните глави на лумпените пак ще спечелят ГЕРБ и ДПС. Така, че купувайте билети и се отправяйте към терминал 2.

2014.06.10 | 15:38

21
kur 3a boiko tur4ina i gerb-samo ataka !!!
Lyubo Angelov

2014.06.10 | 15:38

20
ха ха ха АТАКА УМРЯ в деня в който подкрепи правителството на ДПС.

2014.06.10 | 15:37

19
NAI GOLEMIA PREDATEL E BOIKO KURVATA NA DOGAN

2014.06.10 | 15:37

18
Привърженик съм на кабинета, но след като не те искат чудя му се на акъла защо още не си е подал оставката, сигурно чака "отгоре" да му наредят.
AJ4A

2014.06.10 | 14:25

17
Това с оставката на правителството е поредната манипулация. Не очаквайте скоро да има оставка, защото: 1. Падне ли правителството, съвсем скоро ще има нови избори и съвсем скоро след тях уж новите играчи като АБВ, РБ и ББЦ, ако продължат с изграждането на Южен поток, много бързо ще се демаскират, че всъщност са ПОДЛОГИ НА КРЕМЪЛ и до Нова Година всички европари ще спрат, а след това държавата ще фалира. 2. Ако не стане всичко това, Южен поток НИКОГА НЯМА ДА ГО ЪБДЕ, което със сигурност ще вбеси духовните водачи на нашите политици в Кремъл

2014.06.10 | 11:53

16
Оставката е най-лесното нещо,ами после?Пак ли "Мутрата"?Нали го изгонихме с камъни,къде са новите хора???
Lyubo Angelov

2014.06.09 | 11:13

8
Кой си изгонил бе мишок? Ти ли го изгони, докато си беше на топло пред компа в Бургас? Лайнар
Lyubo Angelov

2014.06.10 | 01:00

15
Оставка още днес!!! И конфискуване на имуществото на всички членове на АТАКА ДПС и БСП!!! Няма децата ми да им плащат кредитите с лихвите.
Lyubo Angelov

2014.06.09 | 21:35

14
Атака победa с 0,02 % !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини