Петъчното пленарно заседание изцяло за парламентарен контрол

  • 12 май 2015 20:54

  • 1396
  • 0
Петъчното пленарно заседание изцяло за парламентарен контрол
©

Петъчното пленарно заседание ще е изцяло за парламентарен контрол, който ще започне от 9.00 часа според проектопрограмата на Народното събрание.

Утре от 12.00 часа ще има блиц контрол, по време на който всяка първа работна сряда от месеца на актуални въпроси отговарят премиерът и вицепремиерите.

Опозицията, според правилника за работа на НС, ще внесе свои точки за обсъждане в пленарната зала. Седмичната проектопрограма на депутатите предвижда на първо четене промени в Закона за защита на потребителите и в Закона за държавната собственост с вносител Министерският съвет.

В нея е и второто гласуване на поправки в Закона за медицинските изделия. НС ще изслуша и приеме решение по доклада на временна комисия за проучване на финансовото състояние на пенсионноосигурителните дружества и управляваните от тях универсални и професионални пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка, както и доклад за състоянието на въоръжените сили през 2014 г.

Парламентът ще разгледа и ратификации на договори, протоколи към конвенции и меморандуми. Ще вземе и решение за преобразуване на частни висши училища.

Последвайте канала на

1396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини