Вежди Рашидов за новия зам. - министър: Имаше нужда от опитен човек

  • 20 октомври 2011 14:44

  • 2004
  • 0
Вежди Рашидов за новия зам. - министър: Имаше нужда от опитен човек
©

Имаше нужда от опитен човек, каза министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко пред журналисти, помолен да коментира освобождаването на неговия заместник Тодор Чобанов от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Министърът, заедно с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска разгледаха базиликата "Света София", предаде БТА.

По думите на Рашидов Чобанов е млад, перспективен и талантлив човек, но в момента обемът на работата по паметниците на културата е много голям, а той няма достатъчно опит в археологията.

Този, който сега стана заместник-министър (арх. Георги Стоев), е 30 години в националните паметници на културата, познава много добре материята, коментира министърът.

Попитан къде ще бъде назначен Чобанов, Рашидов отбеляза, че всички решения са на премиера. Той решава кой къде отива и какво
прави, добави министърът.

На въпрос за работата по разкопките в базиликата министърът каза, че това е станало, благодарение на екипната работа между различните министерства - на културата, на регионалното развитие и общината. "Това е само първият етап, защото не само този некропол, амфитеатърът, открит наблизо, Ларгото - стоим върху много древен град, върху стари паметници на културата", коментира Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. По думите му изследванията показват, че некрополът продължава почти до Народното събрание.

На въпрос дали ще отговори на въпросите на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и на представителите на "Атака" , които изненадващо пристигнаха пред църквата, министърът заяви, че има парламент, където е отговарял и ще отговаря на въпросите на народните представители.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини