Вили Лилков ще е кандидатът на РБ за кмет на София

  • 23 април 2015 21:47

  • 1716
  • 1
Вили Лилков ще е кандидатът на РБ за кмет на София
©

Реформаторският блок със сигурност ще издигне кандидат-кмет на София и това ще е депутатът, университетски преподавател и дългогодишен общински съветник Вили Лилков. Освен това ще има номинации за столичните райони, като се надява да вземе 4-5 от тях, и то централните, съобщава "24 часа", позовавайки се на информация от хора от блока.

Няма как да не издигнем човек в София, след като тук имаме 100 000 избиратели, е аргументът на РБ. Това бил политически отговорният ход, независимо че са наясно, че е по-вероятно той да не стигне до балотаж. На 2-ия тур със сигурност ще подкрепят Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

“Имаме сериозен шанс да спечелим районни кметове в централните столични райони “Средец”, “Оборище”, “Слатина”, “Лозенец”, “Витоша”, очакват в блока. Наесен районните кметове ще се избират както през 2007 г.

Реформаторите ще номинират кметове в поне 30 общини, бройката можело да нарасне до 80. Ще подкрепят сегашните кметове в Монтана, Кюстендил, Хасково, Карлово и Мездра. Сметките показвали възможност за пробив във Видин, Плевен и Перник. Във всички тези те очакват ГЕРБ да подкрепи хората им на балотажа, срещу което да върнат жеста на Борисов в Кърджали, Разград и Ловеч.

Съпредседателят на РБ и зам.-шеф на ДБГ Найден Зеленогорски щял да оглави националния предизборен щаб на блока, след като Божидар Лукарски няма да може да участва в кампанията. Премиерът предупреди министрите, че няма да им позволи агитация и отпуск за вота.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.24 | 14:13

1
Този пияндурник - кмет на София? Много забавно звучи!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини