Стотици от #ПейWithMe протестират под прозореца на Рашидов (галерия)

  • 23 април 2015 19:45

  • 4639
  • 64
Стотици от #ПейWithMe протестират под прозореца на Рашидов (галерия)
© Булфото

Стотици граждани, културни дейци и общественици се събраха под прозорците на Министерство на културата, за да поискат оставката на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

С бурни скандирания „оставка” и освирквания започна протестът #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!

Протестиращите се обявиха, че не желаят Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко да е министър на културата.

Председателят на ЕНП и един от лидерите на коалиция „Десните” Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност дойде, за да раздаде столевки с надпис „Pay with me” с лика на Рашидов.

С банкнотите хората символично си залепваха устите, така както преди дни Рашидов каза, че ще даде 100 лева на тенора Георги Петров от хор „Йоан Кукузел”, за да не пее. Според Капон единственото извинение за стореното от Рашидов в страни като тази, в която е изложено Тракийското златно съкровище, е оставка. Ако г-н Рашидов се извинява на своите данъкоплатци, респект. На мен няма за какво да ми се извинява.

Така уволненият певец от хора „Йоан Кукузел” Георги Петров коментира отвореното писмо на министъра на културата, чрез което той се извини часове преди протеста. На мен няма за какво да ми се извинява г-н Рашидов, защото нямаме лични отношения. Аз мога да приема извинение, ако идва от приятел, заяви певецът. Петров обясни, че няма какво да каже на министъра на културата, съобщава Дарик.

„Поставих принципен въпрос. Намерих подкрепа и идвам да подкрепя хората, които подкрепиха мен”, каза още той.

Поводът за недоволството стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор „Йоан Кукузел” тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра. Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. „Ще му дадем 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", заяви скандалният министър.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4639 64

Коментари 64

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2017.03.06 | 10:57

64
За 25 години Волен Сидеров смени професия, партия, политически убеждения, геополитическа ориент.ация, футболен отбор, жена, любов.............Аз имам големи съмнения и за пола?
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2017.03.06 | 10:57

63
До всички мухамедани от АТАКА, Бойко подарил пудел сидераст на Доган, кръстили го Сидероглу бей, Анадъмно?
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2017.03.06 | 10:57

62
Волен Сидеров и АТАКА подкрепяха ДПС повече от година в миналото правителство на Орешарски, с което се съгласиха фирмите на ДПС да изсичат горите ни. Както АТАКА се съгласиха да премахнат Горските стражи във Варна и Бургас за да може фирмите на ДПС безпрепятствено да изсичат горите ни, десетки служители на горското останаха без работа заради гавазина Волен Сидеров, който подкрепи правителството на ДПС и БСП, с което стана съучастник във изсичането на горите ни!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2017.03.06 | 10:57

61
И тъй като сидерастката пачавретина Волен Сидеров не се показва по никакви телевизии и радиа, освен по телевизията на Аллах, Алфа ТВ, реших да драсна тук, защото Волен Сидероглу-паша, се изгуби като Рублата!Салям Алейкум братя сидерсти, да не забравите да гласувате за АТАКА, защото сме про-Руски и про-Турски националисти УНИКАЛНИ КОМУНИСТИ. Защото като гласувате за нас ще има втора АЕЦ Белене, за която ние като нация ще плащаме милиарди неустойки на братска Русия! Защото ако сме на власт ще има Южен поток, за който пак ще плащаме милиарди ако не бъде направен в полза не на България, а на русия! Братя сидерасти гласувайте за нас от АТАКА ако искате ДПС да управлява, все пак наш ибрик Волен е със Местан, затова и Путин е със Ердоган! Анадъно?!

2017.03.06 | 10:57

60
Дори бездомните помияри в Босна се гаврят със Пастирката Плевналиев.Няма , толкова жалки педали в света,като Герберастите.

2017.03.06 | 10:57

59
вежди с теб сме, тия платени 30 - 40 човека да си крякат колкото искат, стотици хиляди бяхме против предишното правителство а те си управляваха, така че гордо главата и напред!
минко свирчока

2017.03.06 | 10:57

58
ГЕРМАНИЯ ПРИЗНА ГЕНОЦИДА НАД АРМЕНЦИТЕ-БОЮ ЩЕ ГО ПРИЗНАЕ ЛИ??? с. Трънак, Айтоско е изградена чешма в тяхна памет. През 2003 г. пред паметника на терористите се поклони и Бойко Борисов, заобиколен от висши кадри на ДПС като Касим Дал и Четин Казак и самия Ахмед Доган.БОЮ НА КОЙ СЕ КЛАНЯ БЕ ЧАЛМОСАНИ.Според запознати със сделката зад цялото ято офшорки стоят освен вече свързваният с „Булгартабак“ ДПС депутат Делян Пеевски, двукратен премиер, котарак-културист, който е и личен приятел на премиера, и почетен председател на етническа партия. Героите със сигурност са разпознаваеми. Това, което остава скрито години след раздържавяването на цигарения холдинг, е как „Булгартабак“ успява да играе ролята на невидимия трети партньор в дуета ДПС – ГЕРБ. Тандем, който все повече се откроява като реално управляващ страната за сметка на широко прокламираната голяма коалиция. БОЮ С КОЙ РАБОТИ БЕ ЧАЛМОСАНИ -ЗАБУЛЕНИ ГЕЙБЕРАСТИ-ЧЕТЕ БЕ ОФЦЕ=БОСТАН.ПОМНИТЕ ЛИ КАК ЧАЛМОСАНИЯ БОЮ ЦЕЛУВАШЕ РЪЦЕТЕ НА ДОГАН
различе аршин

2017.03.06 | 10:56

57
МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО..ВЕЖДИЧКА..АМА..КАЗАНА ДУМА ХВЪРЛЕН КАМЪК...А МНЕНИЕТО МИ ЗА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОТ ХОРА Е КРАЙНО КРИТИЧНО.АБЕ БАЙНО..ТИ НА РАБОТА ЛИ БЕШЕ В ПАРИЖ..ЗА ТВОЯ СМЕТКА ЛИ ОТИДЕ ТАМ..ЗА ТВОЯ СМЕТКА ЛИ СПА ..С ТВОИ ПАРИ ЛИ СЕ ХРАНИ...И ТЕ ИЗЛЪГАХА И НЕ ТИ ГИ ВЪРНАХА ЛИ ???/ИЛИ С МОИТЕ ПАРИ ОТИДЕ..ЗАМИСЛИ ЛИ СЕ КОЛКО ДРУГИ ФОРМАЦИИ СА МЕЧТАЛИ ДА СА НА ТВОЕТО МЕСТО..ИЛИ ЗА 5 СРЕБЪРНИКА..ЩЕ МИ ГОВОРИШ.КОГАТО ФРАНЦИЯ ОСВОБОДИ МЕД .СЕСТРИТЕ НИ ..ТИ КЪДЕ БЕШЕ...СЕГА ЗА СЪЩАТА ТАЗИ ФРАНЦИЯ ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ПЕЕШ БЕЗ ПАРИ..ТАКА ЛИ.СЛЕД ЛУВЪРА..ПРОЧЕЛ ЛИ СИ КОЛКО ОЩЕ ДЪРЖАВИ ИСКАТ ДА ВИДЯТ НАЦИОНАЛНОТО НИ БОГАТСТВО..КОЛКО ОЩЕ ТУРИСТИ БИХА ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ И КРЕТАЩАТА НИ ИКОНОМИКА БИ ВЗЕЛА ГЛЪДКА ВЪЗДУХ...АМА КАКВО ТИ ПУКА..ТВОЯ КИЛИПИРЕЦ ГО НЯМА....ЗАСРАМИ СЕ..И СЕ СКРИЙ НЕЩАСТНО ЧОВЕЧЕ......

2017.03.06 | 10:56

56
знаете ли , не одобрявам поведението на министъра, но не одобрявам и поведението на протестиращите - как пък изкарахте и това je sius .. да ви пикая в гъзо*лиз*ците западняшки = шо не го писахте на БГ бе, нали сте мноо ербаб за министъра. Смешници. Пей with me. На бас, че 98% си мислят за българското пей - от хора, а не от англо - плащам. лизачи

2017.03.06 | 10:56

55
Народът е с Вежди !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини