Местан: Изтръгването на ДПС ли е в основата на целостта на кабинета? (видео)

  • 22 април 2015 10:30

  • 4213
  • 30
Местан: Изтръгването на ДПС ли е в основата на целостта на кабинета? (видео)
©

Вчера в България на посещение беше зам.-помощник държавния секретар на САЩ г-н Хойт Ий. Той е представител на една страна, в която ако си направите труда да вникнете в Туитър, г-жа Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 води изборната кампания на испаноезичните си избиратели на испански език. Никой в тази страна не преследва Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 затова, че отправя послания на испански към нейните избиратели.

Така лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в изрази от парламентарната трибуна възмущението си под формата на декларация за новия политически сезон.

Става въпрос за истински дълбок разговор за това какво мнение имаме ние в България за върховенството на закона. Нека в стила, в който ДПС успява да говори само на езика на фактите, да ви покажа тези 12 наказателни постановления, наложени на мен и мои колеги, затова че на последната предизборна кампания са си позволили да се обърнат към избирателите си на съкровения си майчин език, аргументира се Местан.

Той обърна внимание на 2 от наказателните постановления издадени от областния управител на Пловдив.
„Г-н Розалин Петков налага глоба за „виновно поведение“. Неговата санкция е в размер на 681 лева. Колеги от РБ, вдигнете си погледа. Да ви говори нещо това число? Какво ни казва този местен гаваз на властта? 681 е годината на създаване на българската държава и с този акт ни се казва - това е нашата страни, вие сте чужди елементи в нея и ще се откажете от идентичността си“, възмути се Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Вторият акт е отново за 681 лева. Хубаво е да се знае, че и аз, и Тунчер, и Ферихан, и Мустафа сме също членове на майка България и тя е наша родина, и закон е там, където има равноправие. Със закони са се установявали и диктатури, със закони са били легитимирани и дискриминацията, и грубото нарушаване на човешките права, добави той.

Уважаеми колеги от управляващото мнозинство, скоро това обвинение няма да се преследва само с глоби. Има предложение от коалиционните ви партньори това да се категоризира като престъпление от общ характер и за това престъпление ще се лежи от 3 до 6 години. Това ли е вашето разбиране за върховенство на закона, недоумява Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Уважаеми г-жи и г-да, мълчите, защото има много опасен процес – дясното все повече се категоризира с национал-популизма. Това проявление на вашите партньори е чиста проба неонацизъм, фашизъм. Не можете да имате избирателно отношение към гласа на Европа, категоричен бе лидерът на ДПС.

Той показа официален документ на ПАСЕ, в който фигурират, по неговите думи, нацистки партии като НФСБ, ВМРО, БНД и БНС.

Ние, като партия, която 91-ва година не подписа Конституцията, по принцип сме отворени за много по-дълбоки реформи в нея от вас. Очаквахме да направите ясно разграничения между публичния и частно-партийния интерес за промени в Конституцията. Очаквахме ясно разработени проекти за диференциация. Потънахте в кризата на вътрешната си противоречия, в юридическа безпомощност, отбеляза Местан.

Създавате усещане за размахване на думата реформа. По-важният ви акцент е върху тяснопартийния ангажимент. Сами си го пожелахте. Но най-ясно изявеният ви партиен интерес е, че от съдебната реформа зависи целостта на кабинета. На кой кабинет? На който и днес поиска изтръгването на ДПС от властта, запита ДПС лидерът

Уважаеми колеги, ДПС има законовото основание да заяви, че е отворено за подкрепа на стратегически решения, свързани с националния интерес, но то трябва да се освободи от национал-популизма.

Последвайте канала на

4213 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Johny Alex

2015.05.09 | 22:44

30
Ако изтръгването на ДПС от властта е основната цел на кабинета (та ДПС дори не е във властта), много ЖАЛКО за това правителство, който по-скоро е една сбирщина! Кога тази сбирщина най-накрая ще започне да работи за хората, да обърне внимание на истинските проблеми, а не да се занимава само с ДПС. ДПС така, ДПС онака! Какво им е виновна ДПС, говорели на майчин език, че да говорят. ЕС ни гледа и ни се чуди как може да превръщаме в проблем нещо, което е толкова нормално и естествено!!!!
ХЙУ

2015.05.09 | 22:43

29
Местан: Изтръгването на ДПС ли е в основата на целостта на кабинета? ------------- ДА, бе дърт пръч такъв, ДА. Не ми давай за пример курвата клинтън! Дори и да води на испански своята предизборна кампания, за разлика от вас - дпс, не турците, а дпс, испанците не искат да превземат сащ. дпс иска да превземе България и да я сервира на турция. Няма да стане боклук. ПРОКЛЕТ ДА СИ!
ръгача

2015.04.23 | 15:30

26
точно казано брат.....да го духат дЕпесарите мръсни,искат да ни поднесат на турчулята....ДА ГО ДУХААААААТТТТ....отивам за пушката!

2015.04.24 | 13:19

28
Четете и слушайте какво говори човека и тогава коментирайте.
Уруд.|.ливите ман.|.гали

2015.04.24 | 00:22

27
Викат Българи били?Иска да говори на цигански?И отгоре на всичко са със турски имена? И това ако не са болни мозъци,що е то тогава?Какви са тия и какво претендира чалмарина.Куршум ли иска.

2015.04.23 | 13:18

25
стани депутат в турция и говори езика си колкото искаш.
ерол

2015.04.23 | 13:18

24
господин местан вече никой не ти вярва , само ела в якоруда ше та гръмна мръсен боклун толкова много обещания и толкова много ти вярвахме ей местане ти си на ред да знаеш
atanas.todorov

2015.04.22 | 21:54

9
Ето Якорудската черта - винаги нагли и прости !

2015.04.23 | 13:18

23
А,КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ТЕРОРИСТИЧНАТА дпс В БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ
protos

2015.04.23 | 13:18

22
Партията ДПС няма място в българския парламент
Българка

2015.04.23 | 13:18

21
В Майка България официялният език е български.Справка -Конституцията наРБ.
stoiko

2015.04.23 | 13:17

20
Dr. Mestan,maalata govori ciganski,pomacite balgarski,na sepata turci,koito sa ostanali,trjabva da govorite na balgarski,nali sa balgarski grazdani.

Добави коментар

Водещи новини