Георги Гергов: Здравеопазването ни е в състояние на война

  • 07 април 2015 17:11

  • 2146
  • 6
Георги Гергов: Здравеопазването ни е в състояние на война
© Булфото

Здравеопазването ни е в състояние на позиционна война във връзка с наложените лимити върху здравните заведения. Тези лимити са по-ниски от миналата година, имат задължителният характер и ако бъдат надхвърлени, пациентите ще бъдат лекувани за сметка на съответната болница. Това коментира в Световния ден на здравето и празник на лекарите лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов.

Според социалистът тези проблеми обричат на фалит повечето държавни и общински лечебни заведения. „Te няма да могат да се снабдяват редовно с медикаменти и консумативи и ще продължат да задлъжняват към фирмите доставчици”, прогнозира Гергов. Той е скептичен към бомбастичните обещания за реформи, които ще доведат до по-качествено лечение на пациенти.

„Формирането на листи на чакащи е по-скоро ограничаване на достъпа до здравна услуга. Не само като политик, но и като гражданин, очаквам правилни решения в здравната система”, подчертава Георги Гергов.

Гергов посочи, че исканията на лекарското съсловие и на пациентските организации са основателни, справедливи и намират широка обществена подкрепа. „Българските граждани имат право на достъп до здравеопазване, а българските лекари имат право на по-добри условия за труд – това е позицията на БСП”, категоричен е той.

Червеният лидер използва повода да изрази уважението си към професионализма на работещите в системата и да пожелае по-добри перспективи за родното здравеопазване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2146 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.04.13 | 12:31

6
Поне по празниците не ни занимавайте с простотийте си болшевишки отрепки,все пак има вярващи хора за разлика от вас комунистически изчадия
Бай Иван

2015.04.13 | 12:24

5
Този, да си гледа прасетата да не ръси мозък.

2015.04.13 | 12:24

4
Така ще е, щом сте избрали да ни управляват Гробари! Купувайте си парцели в гробищата, докато не са поскъпнали!

2015.04.13 | 12:24

3
Социалиста- Свински милионер е загрижен за здравето на на народа,е няма що!
милият

2015.04.13 | 12:23

2
Toзи не беше ли милонера-олигарх член на изпълкома на БСП,който "закупи "Пловдивския панаир. Свинар и ковчежник на спинозния Гоце.Искрено му вярвам че се е загрижил за бедните в България.
Преливайте с каквото можете

2015.04.13 | 00:28

1
води се жестока война за ликвидация на БЪлгарския народ още след Нойския диктат.. Сега са въвели принципа колкото повече и по тежко болни по яки милиардчета крадат от народа...

Добави коментар

Водещи новини