Дончев: За катастрофата КТБ всичко трябва да се знае

  • 03 април 2015 12:12

  • 1477
  • 3
Дончев: За катастрофата КТБ всичко трябва да се знае
©

За да ме спечелите за съмишленик не е нужно да ми задавате въпрос. Аз съм категоричен, че за катастрофата КТБ трябва всичко да се знае. Това ще е гаранция, че подобно нещо няма повече да се случи. Това каза вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика ще отговори на въпроса на депутатите Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Петър Славов относно размера на средствата в КТБ на държавните дружества.

Димитров посочи, че до момента депутатите разполагат само с журналистическа информация по темата. "На наше запитване до финансовия министър ни беше отговорено, че става дума за 65 държавни фирми, а загубите ще са в размер на 247,7 млн. лева. Но колко точно средства са вложени поотделно не ни беше отговорено. Става въпрос за държавни пари и е редно всички ние да знаем колко пари ще загубим и с решението на кой орган е станало това", заяви Димитров.

Данните, които споменахте са абсолютно точни, увери Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той уточни, че предоставената информация е до 31 декември миналата година. "Уверявам ви, че ще бъде направено всичко възможно, че ще се приемат нови вътрешни правила във въпросните дружества, които ще позволяват да се оповестят конкретните данни.

Според информацията тези дружества са вложили държавните пари в КТБ при много по-ниска лихва и попитаха кой е прибирал разликата.

Дончев определи тези практики като недопустими. "Тук възниква въпросът кой и по какъв начин е взел тези средства и от какво е бил мотивиран". Вицепремиерът посочи, че вероятно и прокуратурата ще се занимае с казуса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1477 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
daam

2015.04.03 | 19:41

1
то се знае. Бойко Борисов и Делян Пеевски го организираха за да вземат парите на Цветан Василев. Сега се опитват да прокарат закон с които да развалят сключени сделки и да откраднат каквито останали предприятия има.
MARABA ANADOLSKİ

2015.04.04 | 14:31

3
Вицепремиерът обеща да съдейства за разкриване на истината DA SA RAZBİRA:'' ...ZA POTULVANE NA İSTİNATA''

2015.04.03 | 19:43

2
То ако се знае всичко за КТБ , ТИКВАТА гори ! Доживотен затвор с пълна конфискация и ВОЛЕН ПРЕМИЕР !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини