Ненчев: Аз предложих Бакалов за шеф на военното разузнаване

  • 25 март 2015 17:47

  • 1176
  • 4
Ненчев: Аз предложих Бакалов за шеф на военното разузнаване
©

Започналите съвместни военни учения с американски военни са планирани отдавна. В момента изпълняваме решение, взето от предишното правителство. Целта им е същата, както на всяко друго военно учение - армията да бъде поддържана в бойна готовност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Попитан страхува ли се от война, Ненчев заяви: "Винаги има реална опасност след всичко, което се случва на юг от нас. Центърът на НАТО ще гарантира по-висока степен на сигурност".

В коментар за взривовете в Иганово министърът заяви, че е силно обезпокоен от случилото се и е разпоредил проверки на всички складове за боеприпаси. По думите му само официалното разследване може да установи дали става дума за саботаж. Ще изработим такива механизми за контрол, че подобни неща повече да не се случват, подчерта той.

Попитан кога военното разузнаване ще има нов началник и Йордан Бакалов ли ще бъде това, Ненчев отговори, че Бакалов не е единствената кандидатура, а папка с имената на другите номинирани е на бюрото му. Надявам се, че новият началник на служба "Военна информация" ще бъде избран скоро, заяви Ненчев. Той обясни, че преди това трябва да мине процедурата за издаването му на допуск до класифицирана информация.

Кандидатурата на Бакалов е обсъдена с Борисов, предложението дойде от моя страна, поясни военният министър. Не съм от хората, които се опитват винаги да наложат собственото си мнение, особено когато се касае за националната сигурност. Винаги се вслушвам и в други мнения, добави той.

Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. заяви, че няма право да цитира доклада на ДАНС за военния завод "Дунарит" в Русе, но от изнесената информация става ясно, че има заплаха за живота на работещите в предприятието. Той е категоричен, че няма скандални назначения в "Терем", а с кадровите промени са с цел да бъде изкоренена корупцията в дружеството и то да бъде оздравено.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1176 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.04.13 | 19:56

4
Започнаха да се оправдават с предишното правителство, че било планирало съвместното учение?

2015.04.13 | 19:56

3
НЕБЪЛГАРИН И ГЛУПАК

2015.04.13 | 19:56

2
Голямо геройство си направил, Ненчев... Браво !
AJ4А

2015.04.13 | 19:56

1
Кое военно разузнаване? Ти лично българското го унищожи и един ден ще си платиш за тази държавна измяна! Бъди сигурен!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини