Бизнесмен: Икономиката не може да изхранва пенсионерите повече (видео)

  • 24 март 2015 08:53

  • 9950
  • 29
Бизнесмен: Икономиката не може да изхранва пенсионерите повече (видео)
©

Не сме оптимисти за пенсионната реформа. Икономиката ни върви в такава посока, която не може да изхрани пенсионерите. Всякакви въртележки от страна на управляващите са нереални. Необходимо е България да произвежда, изнася, да има повече работещи, с което да се увеличат пенсиите, каза бизнесменът Васил Василев в ефира на ТВ7.

България трябва да произвежда, хората се нуждаят от работа. Това, че не се произвежда достатъчно, е резултат от държавната глупост. Управляващите са неспособни да направят нито една правилна стъпка. Пример за това е управлението на държавните предприятия, които трябва да се разширяват, за да работят по-добре. Какво правят политиците, гледат да продадат всичко и да отърват от тегобата да управляват нещо, което не могат, разгневи се Василев.

Данъците и осигуровките плащат пенсиите. Един от най-големите проблеми на българската работна сила е квалификацията й. Тя не е адекватна на това, което се търси. Трябва да се мисли как да се придобие нова квалификация, която да бъде използвана от бизнеса, каза бившият министър на труда Иван Нейков

Кодексът на труда се нуждае от радикална промяна. Работим с инструменти от средата на XX век. Има драстична разлика, сега сме XXI век. Трудовото законодателство трябва да се промени, категоричен беше Нейков.

Аз съм все по-голям песимист, че вървим по правилния път и, че има решение на проблема с интеграцията на ромите, съжалявам, че го казвам във вашия ефир, разочарова се Нейков. Аз не познавам работещ модел в Европа, който да се е справил с ромите. Това е много песимистично и все едно не съм го казал, приключи Нейков.

Не подкрепям виждането на Нейков, ромите са общност, която може да се справи с проблемите. Имам работници цигани, те са работещи хора. Важното е да се възпитават всички деца в доброто. Нашата действителност ги отблъсква. Нужно е да се прави политика към тях отговорно. Проблемът може да се реши, не е нужно да ги избутваме в гетото. Може да се превърнем в Европа, която отблъсна арабите и те се радикализираха. Не е толкова късно, нужна е сериозна работа да ги възпитаме в нашите ценности и идеали. Децата искат да са българи, да са като всички останали деца, обобщи бизнесменът Василев

Последвайте канала на

9950 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2015.05.20 | 14:08

29
1.Трябваше много отдавна да има Закон за произход на парите. Няма логика някой ,които няма и 1 работен ден да кара джип за 150хил.лв.Трябваше да се направи , като в Сърбия прибират всички псевдо бизнесмени и ,които не може да докаже откъде са му парите остава на ТОПЛО и всичко се конфискува, 2.Откъде накъде ще ни осигуряват на Солидарен принцип, а не всеки да има своя партида и да знае за какво се осигурява и ЕВЕНТУАЛНО, какво ще получава след време.
ББ

2015.03.25 | 23:35

28
ЗА КАКЪВ Х-Й ДА ВИ РАБОТЯ СЛЕД КАТО НЯМА ДА ВЗЕМАМ ПЕНСИЯ САМО СИ ПРОПИЛЯВАМ ЖИВОТА В ТАЯ ШИБАНА СТРАНА
AJ4A

2015.03.25 | 20:18

27
Другарю Нейков, защо един безработен човек, който преживява от наем за наследствения си магазин или апартамент дължи здравни осигуровки и върху парите от наема, който получава, а някой си, който уж печели милиони от сделки с дялово участие или акции НЕ дължи осигуровки върху този си доход?????
AJ4A

2015.03.25 | 18:30

25
Отговорът е простичък: защото законите са направени така, че да обслужват силните на деня, които по силата на неписаните закони са ТЕЗИ С ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ, а всички останали сме считани за матриал и данъкоплатци!!!!!
Борнео

2015.03.25 | 19:24

26
Василев пропуска: 1.Да се премахне ранното пенсионеране при полиция и военни.Може, но при изкарани 10 години мисии и поне 20 години на улицата. 2.Премахването на 20,30,40 заплати на калпак при пенсиониране защото е морално, професионално и финансово несъвместимо.Това да важи за всички, включително съдебната система 3.Премахване на всякакви социални придобивки, особено за държавни служители. 4.Продажба на всякакъв род почивни, ловни и други "домове", които са държавни и общински.
AJ4A

2015.03.25 | 16:45

21
Като парите не стигат, защо трябва да има осигурителна амнистия за доходите над 2600 лева на месец?!?!?!?! Всичко е един голям театър за забавление на .......... простолюдието, че като няма хляб и работа поне да има ......... театър!!!! Странно ми е малко бивш. министър на соц.политика да говори за реформи, след като е слязъл от министерския си пост!!!!!
AJ4A

2015.03.25 | 16:44

20
Ама това е то ЛИЦЕМЕРИЕТО БОЛШЕВИШКО - плямпат по медиите, а като заемат постовете ......... бранят със зъби и с нокти ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ!!!!
Красимира

2015.03.25 | 16:02

19
Споделям казаното от Вас. Особено в раздела за привилегии. Това са соц-измишльотини.

2015.03.25 | 17:45

24
Управляващите са неспособни да направят нито една правилна стъпка. ------------------- Напълно съм съгласен

2015.03.25 | 10:47

9
Един от най-големите проблеми на българската работна сила е квалификацията й. УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БИЗНЕСМЕН КВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА СТИГА РЕВАХТЕ КАТО П-ТКИ ЗА К-Р НА ВЪН ЧОВЕШКИЯТ ТРУД И НАЙ ВЕЧЕ КВАЛИФИЦИРАНИЯТ СЕ ЦЕНИ МНОГО ПО ДОБРЕ
Сес

2015.03.25 | 16:45

23
Много е просто, като не му харесват българите, да си наеме германци, испанци, гърци. Нали в ЕС всеки може да наеме когото си поиска. Ама онези дали ще дойдат тук да му работят за жълти стотинки?

2015.03.25 | 16:45

22
PRI TIKVOCHA NE CHAKAITE NICHTO DOBRO,NA NEGO MU DAI SAMO DA LAPA

2015.03.25 | 14:35

18
Кодексът на труда се нуждае от радикална промяна. Работим с инструменти от средата на XX век. Има драстична разлика, сега сме XXI век. Трудовото законодателство трябва да се промени, категоричен беше Нейков. ----------------------- колко много съм съгласен с този човек

2015.03.25 | 12:29

17
Вместо да се чудят родните бизнесмени как да прецакат държавата, време е държавата да притисне малко бизнеса с по-високи данъци. Ако нашите чиновници не знаят как се прави това, да пратят някой на обучение в Скандинавските страни и по-специално Швеция да види що е то \"бизнесмен\" и какви пари влагат бизнесмените в Шведската държавна хазна. Ще видят и как живеят пенсионерите там /шведските пенсионери са и по-дълголетни от българските/ и грижата с която са обгърнати от държавните институции,благодарение на значителния бюджет за тази цел. После нека кажат българските бизнесмени, колко е трудна издръжката на нашите възрастни родители, които някога също са работели за такива експлоататори, а сега ги блъскат в шеста глуха. Това е геноцид!
Реалист

2015.03.25 | 12:29

16
Спрете партийните субсидии и ги дайте на пенсионерите !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини