Дилов-син: Никой не е гонил Бареков

  • 23 март 2015 17:46

  • 2939
  • 7
Дилов-син: Никой не е гонил Бареков
©

Никой не е гонил Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва, напротив - той сам отказа да преподпише споразуменията в коалицията. По никакъв начин няма промяна в политиката на партията. Това каза говорителят на БДЦ Любен Дилов-син в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Партия ЛИДЕР са решили да направят нов политически проект. В това няма нищо лошо. Там влязоха много млади енергични фигури.

Аз все още съм говорител на БДЦ, нищо не се е променило. "Гергьовден" няма да напусне коалицията, увери Дилов.

Любен Дилов увери, че за него и съпартийците му най-важното е да не бъде подведен избирателят. Отговорността на тази хора е към хората, които гласуваха за тях.

Той определи обвиненията в лобизъм като безпочвени и припомни, че първите, които са внесли законопроекта против лобизма са те. Всеки опит за нерегламентирано влияние трябва да бъде осветлен ясно. Предложили сме да има тестове, без които да не може да се допускат кандидатите за държавната администрация. Срещнахме разбирането на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и се надяваме това предложение да бъде прието, даде пример Дилов.

Ако някой до момента е внесъл някакво антикорупционно законодателство, при всичките хвалби на Реформаторския блок, това сме ние. Той посочи три „откровено лобистки законопроекта” в момента в парламента. Най-новият все още не бил в пленарна зала, но бил насочен директно срещу „Лукойл”. Дилов посочи, че вносителите са РБ и Патриотичния фронт, като текстовете са така направени, че удрят само по една компания, като по подобен начин може да се притиска всеки бизнес.

Почетният председател на „Гергьовден” нарече това „обратно лобистко действие”, като допълни, че българската политическа класа се изхранва „като отива при бизнеса и казва „Дай едни пари, за да не ти преча”.

Вторият лобистки законопроект въвежда мораториум върху износа на дървесина. Дилов обясни, че една от най-големите чуждестранни компании в бранша се облагодетелства пряко, защото изкупува много евтино дървесина, а в същото време не се ограничава незаконната сеч. Третият пример за лобизъм засяга Закона за адвокатурата, където се сблъскват лобитата на нотариусите и адвокатите.

Ние се опитваме да бъдем коректни, по тази причина подкрепихме актове, които ни се сториха добри. Стратегията за съдебна реформа беше толкова обща, но вече чакаме да видим нещо конкретно.

На финала Дилов прогнозира, че правителството ще изкара пълен мандат и се аргументира, защото халът на държавата е такъв, че едни нови избори ще бъдат ужасяващи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2939 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
любен дилов

2015.03.24 | 13:28

7
помиарче бе баща ни помиарче съм и аз .
Затворко

2015.03.24 | 13:27

6
Продажник.
2108

2015.03.24 | 13:27

5
Разбира се, че никой не го е гонил. Просто са му свършили паричките на Бареката и Дилов-син и т.п. са се ориентирали към друг платец...
Кирил Арабов

2015.03.24 | 13:27

4
Любен Дрисльов е като пиявица. Все се залепва към някоя партия и като свърши келепира веднага абдикира.
KUR ZA TODOR JIVKOV

2015.03.24 | 08:40

1
ЛЮБЕН ДИЛОВ-ЧЕРВЕН Е ТИПИЧЕН БАЙ ГАНЬО ДА МУ ЕБA МАЙКАТА

2015.03.24 | 11:49

3
А ти с тая изцепка си типичен чобанин.

2015.03.24 | 11:49

2
Стига с тоя Бареков. Защо ни занимават с него. Да си живее живота където иска и както иска

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини