Лукарски: Взривът в Иганово може да е човешка грешка, може да е умисъл

  • 23 март 2015 13:51

  • 1204
  • 5
Лукарски: Взривът в Иганово може да е човешка грешка, може да е умисъл
©

Министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва каза, че щетите от взрива в село Иганово са минимални. Той подчерта, че по принцип няма забрана на територията на ВМЗ да има складове на частни фирми. По повод информацията за кадрови промени, министър Лукарски добави, че е подменил назначавани от предишното правителство хора с професионалисти.

Това, което твърдят местните хора и хората, свързани със завода, с дейността по складиране, е, че са съблюдавани всички правила. Дали е така ще кажат следствените органи. а съжаление, такива неща се случват, когато се касае за бойни взривни вещества! В тези случаи важно е как се реагира, в конкретния случай се реагира адекватно, щетите са сведени до минимум, продукцията е застрахована, голяма част от продукцията не е изгоряла. Нека видим каква е причината, защото може да е човешка греша, може и да е друго... умисъл. Пропуски в работата не сме открили! Знае се, това не е забранено, че частни фирми от бранша съхраняват част от своята готова продукция в складове на ВМЗ, защото са най-сигурните в България. Ще изчакам да видя какви са резултатите, за да видя каква е вината на ръководството. Ръководителят отдавна работи в завода, човекът е професионалист. Средната заплата в завода е към 750 лева, което не само за този район, а за България е доста високо, не са ниски заплатите във ВМЗ, заяви Лукарски.

Икономическият министър подчерта, от назначените от него експерти във ВМЗ само един е член на СДС. Ние имаме едни от най-добрите експерти в Реформаторския блок. ВМЗ има поръчки за година и половина-две напред, работи добре, обслужва редовно своите задължения, натрупани в периода до 2012-2013 година и може да се каже, че е в добро състояние, каза министърът.

На въпрос за състоянието на "Видахим" и стратегията за развитие на Северозапада, Лукарски отговори: "При "Видахим" ситуацията е различна и много сложна, това е едно предприятие, което реално е загробено, няма интерес за приватизацията му. Що се отнася до стратегията за развитие на Северозапада, миналата седмица говорих с конкретен инвеститор от месопреработвателната промишленост. Нашето желание е да го насочим към Видинския район".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1204 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
До ВСИЧКИ тролове на БСП, ДПС и Б.атака

2015.03.24 | 22:13

5
Колкото и да се изпразвате злобарски, винаги е без резултат! ! ! НЯМА ДА ВИ СЛОЖАТ ВАС ЗА МИНИСТРИ, НИТО ЩЕ ПРОМЕНИТЕ СВЕТА С КОФИТЕ ПОМИЯ И ОБИДИТЕ! Света се променя от умните и образованите, а не от необразованите ПРОСТАЦИ!
До ВСИЧКИ тролове тук

2015.03.24 | 22:13

4
За да оцениш някой, ТРЯБВА ДА ИМАШ ПОНЕ неговото умствено, образователно и експертно ниво. А троловете тук не могат даже да пишат с 10 пръста по клавиатурата, затова пък пишат НЕГРАМОТНО и ЗЛОБНО П Р О С Т А Ш К И!

2015.03.24 | 22:12

3
Според Лъжкарски сигурно е станало нещо за да гръмнат...

2015.03.24 | 22:12

1
Министър Лукарски невероятно умен си и проницателен "може да е човешка грешка,може да е с умисъл" а сега Лукарски ми кажи- има ли трети вариант? защото първите два може да ти ги каже всяко цигане на пазара
До Отворкото Nr.1

2015.03.24 | 22:12

2
Защо ли не интервюират твоето цигане по ТВ? ЗАЩОТО И ТИ И ЦИГАНЕТО СТЕ СИ СПАЛИ НА ТОПЛО В КРЕВАТИ, КОГАТО ЛУКАРСКИ Е БИЛ СРЕД ГЪРМЕЖИТЕ, ПЛАМЪЦИТЕ и ОСКОЛКИТЕ Ц Я Л А Т А НОЩ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини