БДЦ ще участва на местния вот, целта са 40 кмета

  • 23 март 2015 13:10

  • 1114
  • 3
БДЦ ще участва на местния вот, целта са 40 кмета
©

Новоучредената вчера партия БДЦ ще участва на местния вот през есента, обяви пред журналисти съпредседателят на формацията Красимира Ковачка.

В процес е изработването на програма и политическа платформа, които се очаква да се готови до няколко седмици. От БДЦ си поставят цел-максимум на предстоящите местни избори да спечелят 40 кметски места. Ще имаме кандидати за общински съветници във всички общини, уточни Стефан Кенов, съпредседател на партията.

Различни местни коалиции са опция за политическата сила на вота през есента, добави Ковачка. В листите ще попаднат предимно млади хора, експерти, отбеляза тя.

В София БДЦ най-вероятно ще излезе със собствена кандидатура за кмет, каза в отговор на въпрос Росен Петров,  зам.-председател на партията. Все пак решението ще е на коалиционния съвет.

Според Росен Петров изборите в Сърница не са показателни за резултата през есента, а по-скоро са безсмислена битка. В Народното събрание депутатите на БДЦ щели да бъдат конструктивна опозиция. Те ще подкрепят предложения, свързани с  демографската криза, с решаването на проблемите на малкия и средния бизнес, развитие на индустрията и икономиката, предаде БТА.

Групата е отворена за партньорство с всички останали партии и коалиции в парламента без "Атака". Като либерална  формация те ще се стремят да заемат мястото в т.нар. политически център.

Отношенията с Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва са нормални, а ПГ е консолидирана и работи конструктивно, увери Росен Петров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1114 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.24 | 11:07

3
Кикимора Ковачка на ОНЯ Ковачки каква му се пада ?

2015.03.24 | 11:07

2
Хайде и тези не искат да дишат заедно с Атака !! Ама защо бе хора ??

2015.03.23 | 20:24

1
haha,ze da ne bi Ataka da gi iska tiq lainari...lainarite otivat samo v Gerb !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини