В управляващата коалиция нямало проблеми около номинацията на Бакалов (видео)

  • 20 март 2015 10:56

  • 1315
  • 0
В управляващата коалиция нямало проблеми около номинацията на Бакалов (видео)
© Булфото

В управляваща коалиция нямало проблеми около кандидатурата на служебния вътрешен министър Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен за ръководител на "Военна информация". Такова уверение даде пред журналисти в парламента министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на групата на АБВ Михо Михов вече обявиха, че не са съгласни цивилен да оглави военното разузнаване и заявиха категорично, че това трябва да е "офицер от кадъра".

Координационният център на НАТО, който ще бъде в сградата на т.нар Министерство на отбраната - 2, реално ще започне да функционира в края на годината, а ремонтите ще приключат юни-юли, съобщи в отговор на въпрос Ненчев.

Днес парламентът прие на второ четене промени в закона за отбраната. Те позволяват на български военни да служат в  многонационални формирования и организации на територията на страната.

Министърът обясни, че поправките са се наложили, за да може български военнослужещи да бъдат командировани, "комплектовани"  в "каквито и да е международни организации" - такава възможност досега не е била предвидена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини