Депутатите ще спорят за защитата от дискриминация при смяна на пола

  • 20 март 2015 07:22

  • 1115
  • 2
Депутатите ще спорят за защитата от дискриминация при смяна на пола
©

Депутатите ще прегласуват текст от промените в Закона за защита от дискриминация, който предлага изрично уточнение, че е забранена пряката и непряката дискриминация не само по пол, а и в случаите на промяна на пола. Разпоредбата предизвика дебат в пленарната зала.

Парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека предлага този текст да отпадне, но нейното предложение не беше прието при гласуване в пленарната зала. Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 подложи на гласуване самия текст, но той също не беше подкрепен.

Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС поиска отлагане на гласуването, тъй като по думите му мнозинството бламира собственото си правителство и явно има нужда от консултации с министрите и заместник-министрите, но Цачева обясни, че текстът вече е гласуван на второ четене и няма как да бъде отложен.

След направено предложение за прегласуване на текста, се оказа, че работното време на парламента е изтекло и тъй като не е постъпило предложение за удължаване, прегласуването остана за петък.

Депутатите гласуваха и друга промяна - в производство за защита от дискриминация, след като страната, която твърди, че е дискриминирана, представи факти, въз основа на които може да се направи предположение, че е налице дискриминация, ответната страна трябва да докаже, че принципът на равно третиране не е нарушен.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1115 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
атакист

2015.03.20 | 10:59

1
Братя атакисти да оставим всичко западно и да бъдем гладуващи като нашите братя славяни! Изгорете си колата и си купете Москвич 12-етка. Ударете смартфона от земята. Ударете един шамар на детето си , ако е научило без да иска някоя английска дума. Спрете да ползвате мрежата на ЦРУ наречена интернет.

2015.03.20 | 10:59

2
kaji go towa na Boikoygly

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини