В АБВ притеснени за "Видахим"

  • 16 март 2015 09:07

  • 1503
  • 2
В АБВ притеснени за "Видахим"
© интернет

Бях се ангажирал с подобен проблем ноември месец, когато имаше забавени изплащания на възнагражденията. Тогава водих разговори с един от директорите в дружеството и много остро поставих въпроса за евентуални масови съкращения. Тогава той ме увери, че това са медийни спекулации.

Това обяви народният представител от АБВ Иван Иванов в интервю за БНР. Той коментира предизвестията за съкращение на 300 служители от предприятието „Видахим” във Видин. "С голяма тревожност приемам случващото се във предприятието, защото аз съм народен представител от този регион. Уверявам ви, че ситуацията в Област Видин и в областният център е много тревожна. Има огромно ниво на безработица. „Видахим” беше един от десетте най-големи работодатели в региона и ако за зла участ се стигне до затваряне на предприятието, това ще доведе до тежки сътресения”, посочи Иванов.

По думите му вина на сегашното правителство за състоянието на предприятието не трябва да се вменява. „Правителството предприема необходими законодателни мерки, които да доведат до някакъв ред в енергетиката на страната. Недопустимо е НЕК, само за 2014 г. да има 640 млн. дефицит, което на практика поставя енергетиката във фалитно състояние”, допълни Иван Иванов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.16 | 17:54

2
Наистина идват избори, Никола Спиров, но червеният цвят много пречи на този регион.

2015.03.16 | 17:54

1
това ликвидаторско правителство е трагедия.Помияри мръсни

Добави коментар

Водещи новини