Политолог: Митът "Сакскобургготски" се провали

  • 16 март 2015 08:42

  • 2145
  • 7
Политолог: Митът "Сакскобургготски" се провали
©

Нова инициатива се появи миналата седмица. Подписка цели връщането на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица в политиката.

"Образът на Царя остана една нелепа претенция за аристократизъм в българската политика. Именно това безсмислие осъди политическата кариера на всички хора, които подкрепят подписката, на толкова голяма краткост”, коментира в „Здравей, България” по Нова телевизия политологът Огнян Минчев.

"В България има една широко разпространена представа за властта, която идва отгоре, пада върху нас и трябва да я търпим. В този смисъл българинът избира коя власт ще бъде по-малко лоша. Митът се състоеше в това, че след като е цар, сигурно ще е различен от другите, които са ни управлявали. Този мит обаче се провали за седмици”, коментира още Минчев.

"Царският проект беше продукт на тази основна олигархична група в българското общество, която е свързана с „Мултигруп”. След като убиха Илия Павлов - осиротяха. Доган ги припозна, организира ги в корпоративно-търговската групировка и сложи пред тях щита ДПС. В момента те се намират в тежка ситуация, защото банката им гръмна, след като се опитаха да вземат 4 милиарда през „Южен поток”. ДПС пада и имат нужда от нещо ново”, на мнение е политологът.

"Подписката беше инициирана, защото на нас ни трябват хора, които не само да ходят с джипките и булдозерите, а такива, които да ни представят в Лувъра. Предстои ни Шенген, еврозона, както и още много тежки казуси”, коментира от своя страна един от инициаторите на подписката Минчо СпасовМинчо Спасов Минчо Спасов е роден през 1964 г. в София. Завършва средно образование в 18 ЕСПУ – София и висше в, бивш депутат от НДСВ. Той поясни, че 113 интелектуалци са я подкрепили.

"Самият Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица гледа с интерес реакцията на хората, които сега се изказват за инициативата. Ние искаме да открием дебат дали България се нуждае от човек, който да я представлява в Лувъра, или ще си стоим със клоуните, на които пляскаме и се забавляваме с тях”, заяви Спасов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2145 7

Коментари 7

Добави коментар
иванова

2015.03.16 | 20:38

7
За Лувъра ще се назначи адекватен министър на културата-красив,умен,с обноски. За управлението е необходим не представителна кукла,а деен,прагматичен човек.

2015.03.16 | 20:38

6
Библиотечно магнаурската школа не се даде лесно! И непрестанно повтаряше как агент паразит е завършил Уест Поинт!
Jiri

2015.03.16 | 20:38

5
На какво точно е цар Сакскобург-Гота?България е република начело с президент. Стига с този изпаднал германец, който добре научи балканските мурафети и измами и се облажи доста с националните богатства!
АНОНИМЕН

2015.03.16 | 20:37

4
ОТ ТОЗИ ЦАР НЯМАМЕ НУЖДА,ТОЙ НИ ЗАКОПА,ЗАТОВА НЕ МУ СТИГНАХА И 800 ДНИ!!!ДА СИ ВЪРВИ ОТТАМ ОТКЪДЕТО Е ДОШЪЛ!!!
бг

2015.03.16 | 20:37

3
Аре бре прости комуняги не престанахте да плюете по Царя още пияна ВИ избива от устата, че ви взе власта после и имотите които му бахте взели ))))) Много сте прости и жалки ще си останете,тъпи БЕТОННИ ГЛАВИ !!!
Набора

2015.03.16 | 20:24

2
Абе тези злостни лакеи от мъртвото НДСВ защо се мъчат да повдигнат липсващия рейтинг на царя-лисица. Тоя мухъл не стига , се подигра с надеждите на хората демонстрирайки по един лицемерен начин некадърноста си, станал господар на алчноста си, но сега му се иска на държавни разноски да шета из Европа. Каква наглост!

2015.03.16 | 18:53

1
800 дни? Когато им дойде времето.Може след 100 години!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини